Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tento týden v Ulici: Vězeňská šikana, vážná autonehoda a šílený stalking

Video se připravuje ...
VIDEO: tv Nova
29. srpna 2022 | 12:43

Tenhle týden to bude zase vzrůšo! Kaštan se dostane po nehodě do nemocnice a Iva, jež nehodu zavinila, má nervy v kýblu. Blance se v Ulici nečekaně objeví Evžen, po kterém se jí strašně stýskalo. Také u Mastného a Karly můžete čekat další jobovky.

Radek Mastný si odpykává už třetím měsícem trest ve vězení. Čím déle je zavřený, tím hůře to snáší. Je to pro něj obrovský pád, prohra, se kterou se stále nedokáže vyrovnat. Na jeho psychice a bohužel i zdraví se ale zřejmě podepisuje mnohem více faktorů. Vypadá tak zbědovaně, že si o něj začíná dělat velké starosti i jeho bývalá manželka Milena Pumrová. Tak velké, že kvůli tomu sama osloví Jirku Hermana a požádá ho, aby zjistil, zda se Mastný nestal terčem šikany ze strany spoluvězňů.

Říká se, že neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. Nyní se to potvrzuje i Ivě, která je od včerejška pořádně rozhozená. Aby taky ne, když měla bouračku, jež se neobešla bez následků. Odnesl to příliš agilní Petr Kaštan, jenž dirigoval její parkování takovým způsobem, až skončil pod koly dodávky, kterou řídila. Teď Iva netrpělivě čeká na zprávy z nemocnice, jak na tom zraněný Kaštan je. A čím déle tohle čekání trvá, tím černější scénáře ji samozřejmě napadají.

Poručit srdci je občas hodně těžké, byť člověk to má v hlavě už dávno srovnané. Karla bohužel zjistila až příliš pozdě, co je Jakub zač, že to je sobec, který myslí jen na sebe. Před prázdninami to s ním na minutu skončila, i když to pro ni bylo a stále je hodně bolestivé. Ještě více ale trpí samotný Jakub, který ji miluje až patologicky a nedokáže bez ní být. Stalkuje ji, prosí Máru, aby ji přesvědčil o další spolupráci. Čím je Jakub zoufalejší, tím zoufalejší věci dělá. Zajde to tak daleko, že dokonce neváhá prozradit Karlino tajemství u ní doma.

První školní den je pro každého prvňáčka velkou událostí, na kterou se hodně těší celé léto. Stejně je na tom také Lumírův syn Lexík, jenž se dnes konečně dočká své školní premiéry. Dokonce kvůli tomu nemůže ani dospat, ze strachu, aby hned první den nezaspal a neměl ve škole průšvih. Aby se tento černý scénář nenaplnil, vstane Lexík mnohem dřív než táta a Ingrid. A nejen to. Sám se vypraví do školy a pak do ní i vyrazí, aniž by dal komukoliv cokoliv vědět.

Evžen odletěl začátkem června do Austrálie, kde chtěl začít znovu. Jenže těsně před odletem se u něj a Blanky leccos změnilo. Ti dva si uvědomili, že je to k sobě stále táhne, že toho druhého pořád milují. Nyní se jim po sobě tolik stýská, že Blanka dokonce plánuje několikatýdenní dovolenou v Austrálii, aby mohla s Evženem zase alespoň na chvíli být. Podobně je na tom i Evžen, jenž se nyní zničehonic objeví v Ulici.