Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ulice: Jak se vyrovná Mariina rodina s jejím coming outem?

Video se připravuje ...
VIDEO: TV Nova
4. října 2019 | 06:00

Coming out je termín, který je všeobecně známý jako veřejné přiznání homosexuální orientace. Je to stresující situace, která vlastně není vůbec fér. Nikdo si nedovede představit, jaké to je a jak to dokáže zamávat vztahy s přáteli a rodinou. Což je absurdní. Protože fakt, že se nám líbí stejné pohlaví, nemění nic na tom, jací jsme lidé.

Bohužel dnešní společnost to ještě úplně nechápe a stále má heterosexualitu za to normální, a všichni odlišní tak musí procházet tím, co se právě dnes bude snažit zdolat Marie. Její rodina totiž sice už zná Mariinu přítelkyni Jolanu, ale jen jako kamarádku. To, že se milují a jejich vztah je partnerský, zatím netuší. Marie se rozhodla vše přiznat.

Jak je jejím dobrým zvykem, hrne se do toho opět po hlavě a Jolana ji varuje, aby si uvědomila, že reakce jejích nejbližších nemusí být úplně pozitivní a stejně tak ji nemusí přijmout ani širší okolí. Sama má coming out za sebou už dávno a moc dobře ví, čím si Marie musí projít. Reakce rodiny na její přiznání bude velice překvapivá.