Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Velký test rtěnek: Která obstála i před vášnivými polibky a která hydratuje?

  • Které rtěnky obstály v našem testu?
    20. srpna 2021 | 06:00

    Máte v plánu zamilované dostaveníčko s novým objevem nebo chcete okouzlit svého stávajícího partnera? Dokonale nalíčené rty působí na muže doslova jako magnet. Rtěnka z vás během okamžiku udělá neodolatelnou a často to s dalším líčením už nemusíte přehánět. Je jen na vás, zda jste natolik odvážná, že si vyberete ten nejvíce přitažlivý červený odstín! Vybraly jsme pro vás naše nejoblíbenější rtěnky, se kterými nešlápnete vedle!

    Důležitými faktory však nejsou jen pigmentace a výdrž, ale leckdy od rtěnky očekáváme to stejné jako od balzámu či lesku. No kdo by nechtěl univerzální produkt, že? Které rtěnky naše rty ke všemu ještě hydratovaly a propůjčily jim naprostou šťavnatost? To se dozvíte v našem velkém redakčním testu!

  • Sada tekutých rtěnek Divine Lip Lacquerssada, Marionnaud, 229 Kč, koupíte na www.marionnaud.cz nebo v kamenných prodejnách

    Tekutá rtěnka, která se velmi snadno nanáší, není problematická tím, že by zanechávala moc silnou stopu. Pěkně se rovnoměrně roztírá houbičkovým aplikátorem. Můžete ji pořídit v sadě tří odstínů a za super cenu. Takže máte volbu broskvové, starorůžové nebo zářivě červené. To je dost praktické. Rtěnky jsou matné, na rtech zasychají, ale nevysušují. Nevpíjí se ani do okrajů, což dost oceňuji. Musí se doplňovat, ale pokud nejíte, tak vydrží opravdu dlouho.

    Známka jako ve škole: 1

     

  • Krémová hydratační rtěnka SPF 15 Murumuru Butter, Physicians Formula, 149 Kč, koupíte v síti lékáren Dr. Max


    Rtěnka má velmi příjemnou texturu a rty jsou po použití, jako byste použila pomádu. Vyživuje, je dost mastná – nebo tak aspoň působí.

    Pigmentace není příliš výrazná, takže rty jen dostanou tmavší nádech a vypadají přirozeně. Nevydrží příliš dlouho, takže je dobré ji mít stále u sebe a doplňovat. Super je, že má faktor patnáct, takže chrání rty před slunečním zářením.

    Známka jako ve škole: 2

    Tip na video: Jak dosáhnout dokonalého odlíčení? 

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Martin Molliy

  • Suede Lips – Power Play for Women, Rodial, 549 Kč, k dostání na www.aurio.cz


    Tato rtěnka není zcela klasická. Vypadá jako tužka na rty, ale je o něco silnější. Ovšem díky tomuto tvaru krásně vykreslíte tvar rtů a jednoduše zbytek vybarvíte.

    Má sytý pigment, takže není třeba vrstvit. Je matná a dlouho vydrží. Nevysušuje rty a vitamin E, který obsahuje, je vyživí a zanechává je krásně sametové.

    Známka jako ve škole: 1

     

  • Matná rtěnka Velvet Matte Lip Pain, Barry M, 185 Kč, koupíte v síti drogerií Rossmann

    Pokud hledáte přirozenou rtěnku, která vám zároveň vykouzlí andělské rty, je rtěnka od Barry M skvělou volbou. Zamilovala jsem se na první pohled do jejího krásného balení i do odstínu Angel Kiss, který v sobě spojuje něžnou růžovou a matné pudrové odstíny. Rtěnka je krémová, rty nevysušuje a dobře se nanáší. Odstín se pak přizpůsobí vašim rtům – na těch, které mají větší pigmentaci, bude tmavší, na světlejších rtech, jako mám já, půjde více do růžova. Výdrž je tak akorát. Není nutné ji obnovovat každou chvíli, ale po jídle nebo po polibcích (které se k vám i díky téhle rtěnce určitě pohrnou) samozřejmě ano.

    Známka jako ve škole: 1

     

  • My Beauty Infusion Lipstick, Marionnaud, 299 Kč, koupíte na www.marionnaud.cz nebo v kamenných prodejnách


    Nádherná rtěnka, která svým jednoduchým, leč působivým zlatým obalem navodí pocit luxusu! Nejvíce mě překvapilo tajemství, které ukrývá ve svém středu. Světlejší vnitro rtěnky má v sobě pečující a zvlhčující esence, které dodávají rtům, co je třeba, aby vypadaly k nakousnutí. Je to docela geniální koncept. Rtěnka má výraznou pigmentaci, trochu častěji se musí doplňovat, ale vyplatí se to! Protože je opravdu moc příjemná a barva je dokonalá!

    Známka jako ve škole: 1

     

  • Intenzivní dlouhotrvající rtěnka The One Colour Unlimited Ultra Fix, Oriflame, 279 Kč, koupíte na cz.oriflame.com


    Rtěnku si můžete vybrat ve více než deseti různých odstínech, což je super. Je opět matná, krásně voní po kokosech. Má sytou pigmentaci, lehce se nanáší a po zaschnutí nezanechává téměř žádné stopy a vydrží dlouho.

    Smyjete ji ovšem jednoduše vodou a mýdlem nebo micelární vodou. Nevysušuje!

    Známka jako ve škole: 1

     

    Tip na video: Jak správně pečovat o pleť po opalování? 

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Videohub

  • Dlouhotrvající dvoufázová barva na rty a lesk 2v1 16H Lip Colour, Dermacol, 199 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz

    Pokud potřebujete rtěnku, která bude držet celý den a celou noc, tohle je tutovka. Já na ni osobně nedám dopustit. Při aplikaci musíte být opravdu precizní, protože každé přetažení znamená použít dvoufázový odličovač, což je jediný prostředek, který vás rtěnky zbaví.

    Barevnou vrstvu nechte chvilku uschnout a nespojujte rty. Až když je suchá, použijte zvlhčovací balzám. Rtěnku nosím s sebou, a když cítím, že začíná malinko pnout, nanesu opět balzám a vše je jako nové! Vydrží i vášnivé líbání bez toho, že byste vy a váš partner vypadali jako klauni!

    Známka jako ve škole: 1

  • Rtěnka se změnou barvy podle nálady Colour Changing, Barry M, 199 Kč, koupíte v síti drogerií Rossmann

    Na tuto zelenou rtěnku, která se po nanesení přizpůsobí barvě rtů a každému vytvoří trošku jiný růžový odstín, jsem byla hodně zvědavá. V mém případě zafungovala skvěle.

    Pokud si ji nanesu jen v jedné vrstvě, výsledkem jsou krásně plné rty ve stylu nalíčená nenalíčená. A když se nalíčím víckrát, vznikne pěkná, sytá růžová. A vydrží několik hodin!

    Známka jako ve škole: 1

  • Soft Touch Lipstick Warm Coral, Alcina, 319 Kč, koupíte ve vybraných salonech

    Alcina mě se svými rtěnkami opravdu potěšila. Mám tuto značku ráda hlavně kvůli její výborné pleťové kosmetice pro citlivou pleť, a proto jsem se těšila, jaké budou zkrášlující produkty. Rtěnka Soft Touch Lipstick mě vážně nezklamala.

    Barva je nádherně výrazná a krémové složení rty skvěle hydratuje a pečuje o ně, takže jsem ani po opakované aplikaci nezaznamenala žádné šupinky ani rozpraskanou kůži. Navíc jde o složení poměrně odolné, během dne jsem barvu obnovila sotva dvakrát, což je za mě obrovské plus. 

    Známka jako ve škole: 1*

  • Tekutá rtěnka Brilliant Signature, L´Oréal Paris, 259 Kč, koupíte v síti drogerií



    Lehká tekutá rtěnka má narůžovělý studený odstín, který rty decentně zvýrazní. Její výdrž není příliš velká, ale zato je na rtech velice příjemná.

    Potěší i jemná vůně a velice jsem si oblíbila aplikátor, který je lehce zkosený, a tak se s ním produkt dobře nanáší!

    Známka jako ve škole: 2

  • Wonderwand Lipstick, 499 Kč, koupíte na www.douglas.cz nebo v kamenných prodejnách



    Rtěnka Wonderwand s efektem lesku mě zaujala především svým krásným obalem. Mile mě však překvapil i samotný produkt, jelikož má neskutečně jemnou texturu a velice přirozenou barvu.

    Rtěnku bych přirovnala k zabarvenému balzámu na rty, který rty zvláční, hydratuje a dodá jim lehké zabarvení. Hodí se tak především na denní líčení.

    Známka jako ve škole: 1

     

     

    Tip na video: Jak se bezpečně opalovat? 

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Videohub

  • Tekutá matná rtěnka Matte Mania, Dermacol, 199 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz


    Matné rtěnky patří k mým nejoblíbenějším. Neobtiskávají se, vydrží a vypadají skvěle. Už mám své oblíbené kousky, ale sem tam dám šanci také nějaké novince. Proto jsem byla zvědavá, jak obstojí matná rtěnka Matte Mania od Dermacolu.

    Nanáší se hezky, rovnoměrně a drží tam, kde má. Zároveň rty nevysušuje, což je velké plus. Malé minus dávám za výdrž. Během dne jsem ji musela několikrát doplnit.

    Známka jako ve škole: 1-

     

     

     

  • Dlouhotrvající rtěnka s hydratačním účinkem Jolie Rouge, Clarins, 641 Kč, koupíte na www.notino.cz

    Tahle rtěnka má nádhernou sytou barvu, vykouzlí díky svému hydratačnímu účinku dokonale šťavnaté rty, které nejsou vůbec vysušené. Naopak vypadají sametově, neobjevují se žádné šupinky ani suchá místa.

    Trošku jsem se bála výdrže, jsem přece jenom zvyklá na matné rtěnky, které drží po celý den jako přikované, ale i v tomto směru mě rtěnka Clarins překvapila. Jedná se o dražší kosmetický produkt, ale investice se rozhodně vyplatí.

    Známka jako ve škole: 1

     

     

Autor: Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...