Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Velký test čisticích přípravků na pleť: Které nás zbavily i toho nejvíce odolného make-upu?

  • Které čisticí přípravky na pleť od nás získaly jedničku?
    22. července 2021 | 06:00

    Pokud toužíte po čisté pleti bez nedokonalostí, pravidelné péči založené na čištění se zkrátka nevyhnete. Úžasnými pomocníky jsou nejen čisticí gely, ale také hydrofilní oleje, pěny, gely, balzámy, ba dokonce i masky, které není nutno mít na obličeji více než doslova pár minut.

    Které už nedáme z ruky, a které naopak potřebují ještě následnou fázi dočištění, jelikož si neporadí s tolik odolným make-upem? Podívejte se do našeho redakčního testu, který vám usnadní vaše příští rozhodování při koupi nového čisticího pomocníka!

    Které produkty prošly naším křtem ohněm?

  • Čisticí pěna pro normální pleť Ziaja Cleansing (150 ml), 139 Kč, koupíte na www.ziajaprotebe.cz nebo v kamenných prodejnách



    Jemná pěna, která krásně voní, působí na pleť velmi příjemně, jako obláček. Kůže po umytí zůstává vláčná a nevysušená, což je skvělé.

    Jediné, čeho jsem si všimla, bylo, že když jsem byla hodně nalíčená, pěna nebyla dostatečně silná a nevzala veškerou nečistotu. To jsem pak musela – především kolem očí – dočišťovat odličovačem.

    Známka jako ve škole: 2

     

    Jak ještě jinak docílit dokonalé pleti? Na to se podívejte ve videu!

    Video se připravuje ...
    11 účinných omlazovacích cvičení pro obličej • VIDEO: Videohub

  • Hydrofilní odličovací olej s CBD Cannor (50 ml), 599 Kč, koupíte na www.cannor.cz

    Svůj život si bez olejů už opravdu nedokážu představit, ať už to zní sebevíc jako naprosté klišé. Vždy si tak říkám, že kdyby se mě někdo zeptal, jaký jediný kosmetický produkt bych si s sebou vzala na pustý ostrov, nedokázala bych odpovědět. Protože ve svém arsenálu mám snad všechny od české konopné kosmetiky Cannor a nedám ani na jeden z nich dopustit. Jediný výběr by tak byl velmi těžký. O to více však mohu s klidným svědomím vychválit hydrofilní odličovací olej, který doslova rozpustí „celý obličej“. Pochopitelně veškerý voděodolný make-up, ať už z pleti nebo očí. Při zasažení očního okolí tak vůbec nepálí. Jednoduše si namočíte vatový tamponek, z pumpičky na něj dvakrát stříknete a krouživými pohyby smyjete líčidla. Je úžasný v tom, že nejen dokonale odlíčí, ale také pokožku vyživí a i minimalizuje oční otoky. Příjemná nevtíravá vůně je pak pomyslnou třešničkou na dortu.

    Známka jako ve škole: 1*

     

  • Odličovací maska Hebká tvářička, Havlíkova přírodní apotéka (200 ml), 390 Kč, koupíte na www.havlikovaapoteka.cz nebo v kamenných prodejnách



    Máte suchou pokožku? Říká se, že pro suchou pleť
    jsou na odlíčení nejvhodnější krémové konzistence kosmetiky. Tato čisticí maska/balzám je opravdové sametové pohlazení. Použití je velmi jednoduché a praktické a nepotřebujete k tomu žádné vatové tamponky. Jednoduše si nanesete krém na ruce, rozetřete ho a masírujete pleť, dokud nezačne konzistence "drhnout". V ten moment necháte masku působit 2 minuty a pak opláchnete. A proč se nechává působit? Vyčistí vám totiž zanesené a ucpané póry. Meduňka, která je v odličovací masce obsažena, hezky pleť uklidní a bambucké máslo ji vyživí. Navíc krásně voní. Oceňuji i to, že je výrobek na přírodní bázi, avšak jediné minus spatřuji v tom, že je nutné po masce ještě pleť dočistit gelem.

    Známka jako ve škole: 2

     

    Tip na video: Vyrobte si domácí pleťovou masku!

    Video se připravuje ...
    Vyrobte si pleťovou masku z ovesných vloček! • VIDEO: Adam Balažovič/ BPŽ

     

  • Pěnový čisticí gel Fresh Cleansing Jelly (125 ml), 249 Kč, koupíte v síti parfumerií Marionnaud

     

    Čisticí gel je dost koncentrovaný a nepotřebujete ho mít velké množství, takže docela dlouho vydrží. Gelík se na pokožce krásně rozpění a pleť vyčistí dokonale.

    Používám ho na celý obličej, včetně očí, samozřejmě je mám zavřené. Zvládne je celkem bez problémů vyčistit. Pleť po použití není vysušená.

    Známka jako ve škole: 1

     

     

     

  • Čisticí lotion Dermaclinic (200 ml), 376 Kč, čisticí duobáze For Life&Madaga (200 ml), 404 Kč, koupíte na www.forlifemadaga.com

    Přípravky od Life&Madaga si mě získaly svou příjemnou nevtíravou vůní, ale i tím, že poskytují mé pleti účinnou šetrnou péči. Zatímco duobázi používám k odstranění make-upu a nečistot z pleti včetně očí, čisticí lotion aplikuji jako finální dočištění. Oba přípravky jsou vhodné pro citlivou pleť a zároveň díky svému složení působí proti vráskám, a jsou tak vhodné i pro zralou pleť. Vyzdvihnout musím i krásné minimalistické balení a praktickou pumpičku.

    Známka jako ve škole: 1

     

     

  • Čisticí pleťový gel Procitnutí sedmikrásky die Nikolai (100 ml), 650 Kč, koupíte na biodynamickakosmetika.cz

    Gely a oleje jsou mými nejvěrnějšími pomocníky v cestě za perfektní pletí. Byla jsem zvědavá, jak bude na mé pleti fungovat čisticí gel z výluhu lipových květů a hroznových slupek – to jsou složky, které jsem na své pleti ještě neměla.

    A byla jsem příjemně překvapená, protože byly na mé pokožce neskutečně konejšivé, léčivé, protože mou citlivou pleť krásně zklidnily a také vyčistily. Gel je totiž naprosto jemné textury a stačí ho opravdu málo, aby se lehce – po střetnutí s kapkou vody – napěnil a aby vyčistil i nemožné. Rozhodně mohu doporučit!

    Známka jako ve škole: 1

     

     

  • Micelární čisticí gel Hydra Skin Effect, Nivea (150 ml), 139 Kč, koupíte v síti drogerií

    Většinou k odličování používám odličovací mléko a tamponky, sem tam ale sáhnu po sonickém kartáčku Foreo, na který nanesu čisticí gel. Tentokrát jsem vyzkoušela micelární gel Hydra Skin Effect od značky Nivea, a jak už to bývá u této značky kosmetiky zvykem, nebyla jsem ani trochu zklamaná. Gel je jemný, bez výrazné parfemace, pleť hezky vyčistí, ale zároveň také vyživí. Je šťavnatá a hydratovaná.

    Občas jsem se setkala s tím, že pleť po některých gelových produktech nepříjemně “drhla”, v tomto případě se ale nic takového nestalo. Gel navíc obsahuje kyselinu hyaluronovou, která pleť hezky zpevní. Za mě opravdu velká spokojenost za pár korun.

    Známka jako ve škole: 1

     

    Jak zpomalit stárnutí pokožky? To se dozvíte ve videu: 

    Video se připravuje ...
    Jak zpomalit stárnutí pleti? Klíčem jsou důslednost a pravidelnost • VIDEO: Adam Balažovič

  • Čisticí balzám Eve Lom (20 ml), 530 Kč, koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách

    Ve světě se mu přezdívá „nejlepší čisticí produkt na světě“ a nebudeme vám lhát – odpovídá tomu i jeho cena. Je složen ze čtyř aromatických rostlinných olejů, má konzistenci balzámu, nažloutlou barvu a přírodní vůni evokující bylinky. V balení najdete i speciálně utkaný mušelínový hadřík, kterým pleť otíráte po nanesení. Malé množství balzámu rozetřete po obličeji a lehce ho vmasírujete.

    Odlíčíte dokonale voděodolný make-up, dlouhotrvající rtěnku, prostě cokoliv. Krouživými pohyby vše na obličeji rozmažete a pak mokrým, teplým hadříkem otřete dočista. Pleť je po použití vyživená, vláčná, zářivá a hladká. Jen si dejte pozor, abyste hadřík pravidelně prala, jinak se v něm mohou zadržovat nečistoty, které způsobí na pleti neplechu.

    Známka jako ve škole: 1*

  • Čisticí pleťový olej NovAge (150 ml), 399 Kč, koupíte na www.oriflame.com



    Bez olejového odličovače si už svou večerní kosmetickou rutinu neumím představit. Tento olej splňuje všechna má kritéria. Stačí opravdu malé množství a jemným masírováním se make-up bez problému rozpustí.

    Olej i příjemně voní a pleť hydratuje a pokožka není po aplikaci nijak začervenalá ani podrážděná. Určitě si produkt pořídím znovu.

    Známka jako ve škole: 1

     

     

     

  • Jemný čisticí pěnivý krém Clarins (125 ml), 570 Kč, koupíte na www.sephora.cz nebo v kamenných prodejnách


    Čisticí pleťový krém se mi dostal do rukou poprvé a byla jsem zvědavá, co dokáže. Zpočátku jsem byla trochu skeptická, protože jsem se už několikrát přesvědčila, že k důkladnému vyčištění pleti jsou potřeba klasické odličovací mléko a tamponky. Čisticí krém od značky Clarins stačí nanést na vlhký obličej, krouživými pohyby jemně vmasírovat a poté pečlivě opláchnout vlažnou vodou. A výsledek? Pleť byla opravdu čistá!

    Produkt je určen pro mastnější pleť, kterou dokáže lehce zmatnit, navíc reguluje tvorbu kožního mazu a zbavuje černých teček. Musím říct, že pleť byla opravdu hezky vyčištěná a jemná na dotek. Můžu tak jedině doporučit!

    Známka jako ve škole: 1

     

    Pro koho jsou vhodné pleťové oleje? Odpověď naleznete ve videu!

    Video se připravuje ...
    Prozradíme vám, pro koho jsou vhodné pleťové oleje a jak je nanášet • VIDEO: Brigita Zemen

  • Přírodní odličovací mrkvové máslo s antioxidanty The Organic Pharmacy (75 ml), 1 349 Kč, koupíte na www.aurio.cz

    Musím říct, že jsem se na toto odličovací mrkvové máslo opravdu těšila. Na první pohled vypadá dost hutně, ale nemusíte se bát, jakmile jej nanesete na pleť, okamžitě se krásně rozpustí. Stačí jej pouze nanést na obličej a pomocí krouživých pohybů do pokožky vmasírovat.


    Následně pak stačí máslo setřít navlhčeným tamponkem a rázem jsou všechny nečistoty a make-up pryč. Máslo si poradí také s řasenkou, a to i voděodolnou, a oči nijak nedráždí. Ve složení najdete mrkvový olej, rozmarýn, měsíček lékařský, levanduli nebo třezalku, tedy to nejlepší pro vaši pleť. Cena je vyšší, ale produkt vám vydrží.

    Známka jako ve škole: 1

    Kosmetické produkty za výhodné ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

    Vyzkoušejte také stahovací masky! K čemu jsou dobré?

    Video se připravuje ...
    Čisticí stahující maska: bojuje proti rozšířeným pórům • VIDEO: Adam Balažovič/BPŽ

Autor: Žaneta Podlahová
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...