Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

České královny krásy už od roku 1989! Jak dnes vypadají a kam se poděly?

10. srpna 2021 | 06:00

Dnes slaví narozeniny první novodobá Miss Československa Ivana Christová. Od roku 1989, kdy se stala vítězkou, se ale změnila pravidla – i nároky na soutěžící. Pamatujete si ještě na zlatou éru této soutěže za dob kralování prezidenta soutěže Miloslava Zapletala? Kam se poděly ty nejvýraznější osobnosti soutěže a jak dnes vypadají?

Nutno podotknout, že Miss České republiky byla v květnu roku 2010 sloučena s konkurenční soutěží Česká Miss, kterou od roku 2005 do roku 2014 vedla Michaela Bakala, rodným jménem Maláčová. Podnikatelka a filantropka, která se stala sama vítězkou Miss ČR v roce 1991, seděla na pomyslném nejvyšším křesle vedle Andrey Tatarkové, která získala titul 1. vicemiss. 3. místo obsadila Markéta Silná. První 3 ročníky dosahovaly svého maxima. Nový pořad, soutěž, zábava, která předtím neměla obdobu. Náročné to nebylo jen pro soutěžící krásky, ale i pro samotného zakladatele Miloslava Zapletala. „Ten první ročník byl nejnáročnější, budovali jsme to na zelené louce, dělali jsme něco, co tu ještě nikdo nepořádal v tomto rozměru, takže to bylo tím nejtěžším,“ zavzpomínal tehdejší ředitel při rozhovoru pro iDnes.cz. Vítězkou historického prvenství této soutěže se stala Ivana Christová, odlišující se od ostatních dívek. Svými dlouhými vlasy sčesanými nahladko, jež jí zvýraznily symetrickou pohlednou tvář, překvapila publikum, které by raději jako vítězku vidělo blondýnku s natupírovanými vlasy a výrazným líčením, což odpovídalo tehdejším 90. letům. „Těší mě, že jsem mohla být součástí takového konceptu a že jsem to odstartovala. Miss mi dodala především odvahu vzhledem k tomu, že publikum s výrokem poroty nesouhlasilo a dalo to najevo hlasitým pískáním. Zabolelo mě to, ale na druhou stranu mi to dalo mnoho sil. Vnitřně mě to nastartovalo,“ svěřila se iDnes.cz tehdejší Miss. Ivana se v posledních letech věnuje podnikání v kosmetice a charitě a tu největší radost jí dělá již dospělá dcera Daniela. Její jediná dcera, kterou má s francouzsko-vietnamským režisérem a hercem, dostala do vínku od obou rodičů půvab, krásu a exotický vzhled. V únoru letošního roku se stala maminkou a přivedla na svět dcerku Zoju. Ivana je tak čerstvou sexy babičkou! 

Další velmi výraznou osobností je bezpochyby Monika Žídková, provdaná Brzesková, která získala titul hned dvakrát. V roce 1995 v soutěži Miss České republiky a poté na Miss Europe. I přes tak velké úspěchy se nakonec modelingu nevěnovala dále a vystudovala v Ostravě obor učitelství pro nižší stupeň. Nyní žije spokojeným rodinným životem, ze kterého má neméně půvabnou dceru Nikol. Ve městě Kravaře v okrese Opava je úřadující starostkou.

Video se připravuje ...
První Miss Christovou po výhře vypískali! Ji ale zajímala jen jedna věc • VIDEO: Tereza Kühnelová, Aleš Brunclík

Přestože vítězný titul Miss nezískala díky svým výrazným vnadám, které v té době nebyly v módě, dostala se na 2. místo – Iva Kubelková se stala jednou z ikon Miss České republiky, té se zúčastnila v roce 1996. Po studiích ekonomické školy se věnovala povinnostem vyplývajícím ze soutěže krásy, ale práce ji zavanula i do divadelního prostředí. Zahrála si v Čechově prozatímně osvobozeném divadle v komediích Loupežníci na Chlumu, Pravda o zkáze Titaniku, Dívčí válka nebo Perníková chaloupka. Má za sebou i řadu seriálových rolí. Ve věhlasných Velmi křehkých vztazích či Cestách domů. Momentálně je jednou z tváří pořadu Showtime na TV Prima. Moderátorka, modelka i herečka uhranula i nejslavnějšího hokejistu Jaromíra Jágra, s nímž žila dva roky. Poté se dala dohromady s podnikatelem Georgem Jiraskem, se kterým má dceru Karolínku a starší Natálku, která jde ve šlépějích své matky. Stala se tváří již několika přehlídek.

Nelze zapomenout ani na Alenu Šeredovou, která získala v roce 1998 titul 1. vicemiss a soutěžila se silnými konkurentkami Kateřinou Stočesovou a Petrou Faltýnovou. V květnu loňského roku se modelka, žijící v Itálii, stala trojnásobnou maminkou. Nyní se tak může těšit ze dvou chlapců Davida Leeho, Louise Thomase a dcery Vivienne Charlotte.

Jak se změnily další krásky, jako jsou Taťána Kuchařová, nyní provdaná Gregor Brzobohatá, jediná Češka, která získala titul Miss World v roce 2006, Diana Kobzanová, Jana Doleželová či krásky z konkurenční soutěže Česká Miss jako jsou Iveta Lutovská, nyní provdaná Vítová, Eliška Bučková či Renata Langmannová?

Podívejte se do fotogalerie, kde najdete některé z archivních fotografií!

Autor: Žaneta Podlahová