Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Test výživných pleťových krémů: Které v zimě vaši pokožku ochrání?

  • ...
    30. listopadu 2023 | 06:00

    V zimě bývá naše pokožka sušší, může pálit, svědit a bývá bez života. Kvalitní výživný pleťový krém by vám tak v péči o pleť rozhodně neměl chybět. Lámete si hlavu s tím, který zvolit? Otestovaly jsme pro vás jak krémy z drogerie, tak dražší produkty. Které od nás získaly jedničku?

    „Základem zimní péče o pleť je zvolit výživnější krém než ten, který používáme v létě. Určitě ale nic nezkazíme, když použijeme hydratační řadu. Mnoho lidí se bohužel stále ještě domnívá, že hydratační krémy by se neměly v zimě používat, protože voda v nich obsažená by nám mohla zmrznout na obličeji, když je venku pod nulou. Pokud však používáme kvalitní kosmetiku, jsou tyto obavy zbytečné," vysvětluje Denisa Jasinská z české kosmetické značky Essenté.

    Nebojte se tedy v zimě sáhnout po hutnějších krémech, které pleť promastí. Nemusíte se bát, že by se vaše pleť nevzhledně leskla, většina produktů se během chvilky vsákne a pleť je krásně vyživená. Které krémy nás v redakci nezklamaly?

  • Výživný denní krém pro suchou a citlivou pleť Nivea Essentials, 119 Kč (50 ml), koupíte v síti drogerií

    V zimě jsem často používala klasickou modrou Niveu v plechu, která je ale trošku mastnější. Zkusila jsem tedy růžovou variantu, její struktura je o poznání jemnější, ale přesto obsahuje spoustu výživných látek, které na zimu pleť potřebuje. Nejvíce oceňuji, že se krém rychle vsákne, a tak ho můžu použít pod make-up. Občas se mi v zimě na tváři objevují suchá místa a tento krém si s nimi hravě poradil. Cena je navíc opravdu příznivá. 

    Známka jako ve škole: 1

    VIDEO: Influencerka PetraLovelyHair radí: Jak probudit pleť do nového dne? 

    Video se připravuje ...
    Influencerka PetraLovelyHair radí: Jak probudit pleť do nového dne? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

  • Hydro-nutritivní krém For Life & Madaga, 434 Kč (50 ml), koupíte na www.forlifeandmadaga.com

    Ideální krém na zimu. Díky svému složení vyživí i velmi suchou pleť a zároveň ji ochrání před mrazem a nepříznivým chladným počasím. Můžete ho používat na den i na noc, záleží na vás. I pleť se suchými místy po něm zůstává dlouhodobě hebká a svěží se sametovým vzhledem. Dobře se nanáší a roztírá, protože není tak hutný.

    Známka jako ve škole: 1

  • Hydratační pleťový krém s včelím jedem, Rodial, 4860 Kč (50 ml), koupíte na www.aurio.cz

    Jakmile si krém nanesete na obličej, ihned cítíte, jak své pleti dáváte něco opravdu mimořádného. Krém obsahuje silnou směs včelího jedu, kmenových buněk a unikátní peptidové technologie. Toto složení dokonale prokrvuje pokožku a navrací jí mladistvý vzhled. Krém je velmi hutný, stačí jej proto jen troška. Rychle se ale vsákne a výsledky jsou takřka ihned viditelné. Jedná se o investici, která se ale rozhodně vyplatí. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Vyživující krém Nutritive pro suchou pleť, Sothys (50 ml), 1755 Kč, koupíte ve vybraných salonech

    Obecně suchou pleť moc nemívám, během mrazů jsem ale teď pocítila, že není úplně ve své kondici, lehce pne a objevuji na ni sem tam suchá místa. Sáhla jsem tedy po vyživujícím krému Nutritive od značky Sothys. Krém není příliš hutný, což mě těší, nemám ráda, když jej musím dlouho roztírat, během chvilky se vsákne a již po aplikaci dostane pleť "šťávu". Stačilo pár dní a zaznamenala jsem viditelné výsledky -  suchá místa zmizela a zůstala jen hebká pleť bez známek podráždění. Tohle bude rozhodně můj největší parťák pro letošní zimu. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Výživný krém Lipo-Balance, Eucerin, 505 Kč (50 ml), koupíte v síti lékáren

    Ještě se nestalo, aby mě kosmetika Eucerin zklamala, a jinak tomu nebylo ani v případě tohoto výživného krému. Je vhodný na suchou pleť, poradí si ale také s velmi citlivou, kterou nijak nedráždí. Přestože mastně nepůsobí, pokožka je po něm krásně promaštěná. Nemusíte se ale bát, že by se pokožka příliš leskla, krém se rychle vsákne a pokožka je krásně vyživená a hydratovaná. Krém je bez jakékoliv parfemace.

    Známka jako ve škole: 1

  • Zimní krém Sněhová vločka, Organická apotéka, 415 Kč (30 ml), koupíte na www.havlikovaapoteka.cz nebo v kamenných prodejnách

    Havlíkovu přírodní apotéku mám obecně ráda a produkty si kupuji pravidelně. Nezklamal mě ani zimní krém s nádherným názvem Sněhová vločka. Skvěle se hodí do mrazivých dní, pleť je po něm vyživená a hydratovaná. Trochu déle trvá, než se do pokožky vsákne, není tak úplně vhodný jako podklad pro make-up. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Výživný hydratační krém Essenté, 690 Kč (50 ml), koupíte na www.essente.cz

    Tento pleťový krém jsem si doslova zamilovala! Je jemný, ale přesto dokonale výživný. Jeho textura je vhodná jak pro suchou, tak citlivou pleť, během okamžiku se však vsákne, a vytvoří tak skvělý podklad pod make-up. Po aplikaci je pleť krásně jemná a vláčná a na pohled zářivá. Krém používám ráno i večer a opravdu si ho nemůžu vynachválit. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Kašmírový pleťový krém, Alcina, 570 Kč (50 ml), koupíte ve vybraných salonech

    Tento krém s kašmírovým extraktem je skvělý pomocník do zimních dnů a hravě si poradí i se suchou pletí, která mě v zimě dost trápí. Je jemný, krásně se roztírá, nezanechává na pleti mastný film a nijak na pokožce nepne. Skvěle funguje jako podklad pod make-up. 

    Známka jako ve škole: 1

  • Immortelle Anti-Aging Cream. Malinna, 1975 Kč (50 ml), koupíte na www.malinnaproducts.com

    Jakmile udeří zima, je má pleť bez života a sem tam se objevují nehezká suchá místa. Vždy proto volím výživnější hutnější krémy, které jí dodají potřebnou péči. Poprvé jsem mohla vyzkoušet značku Malinna a její Immortelle krém, který mi doslova nadchl. Jeho složení obsahuje organické bambusové máslo, oleje, esenciální oleje a mořskou sůl a vy si tak můžete být jisti, že své pleti dodáváte opravdu jen to nejlepší. Po aplikaci není mastná, takže se krém hodí také pod make-up. Ocenila jsem lehkou přírodní a nevtíravou vůni. Za mě paráda!

    Známka jako ve škole: 1

     

     

     

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...