Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Testování suchých šamponů: Které zbaví vlasy mastnoty a nezanechají bílý prášek?

13. října 2022 | 06:00

Suchý šampon má čestné místo v koupelně mnoha žen. Vždyť je to jeden z největších objevů, který vás, když zrovna spěcháte a nemáte čas si umýt vlasy, zbaví mastnoty a vlasům dodá trochu života. Vedle toho, zda šampon dokáže vlasy osvěžit, jsme sledovaly, jak moc jim dodá na objemu nebo zda nezanechává bílé skvrny! Který z nich se stal vítězem?

Suchý šampon dokáže nesmírně ulehčit každodenní život, ale umíte ho vůbec používat správně? Poradíme vám, jak na to! Sprej nejdřív protřepejte a nanášejte ho ze vzdálenosti asi 20 centimetrů. Naneste ho na pěšinku a temeno hlavy, prsty pořádně zapracujte ke kořínkům a poté vlasy pročešte. 

Suchý šampon: Jak ho aplikovat? Návod najdete ve videu:

Video se připravuje ...
Suchý šampon: Jak ho aplikovat • VIDEO: Videohub/ Kristýna Juřicová

Spíš než ho používat jako první pomoc proti mastným vlasům, když se vám ještě nechce je mýt, použijte ho ještě předtím, než se vám vlasy vůbec zmastí. Tak suché šampony fungují nejlépe!

Které suché šampony nedělají fleky a vlasy jsou po nich zase plné života?

Suchý šampon Love is Love, Batiste, 99 Kč (200 ml), koupíte v síti drogerií dm

Suché šampony od Batiste jsem si zamilovala hned po prvním použití. Přestože jsem vyzkoušela jejich levnější konkurenty, stejně jsem se vrátila k Batiste, jelikož mi balení mnohem déle vydrží. Šampon ve spreji skvěle plní svůj účel. Vlasy nemusím mýt další dva dny a při aplikaci pokožku příjemně osvěží. Vůně Bright Love Is Love je příjemná, lehce nasládlá, ale nevtíravá. Mám ji ze všech nejraději.

Známka jako ve škole: 1

 

Suchý šampon Fresh Revive, Nivea, 105 Kč (200 ml), koupíte v síti drogerií


Suchý šampon používám obden. Tady z toho jsem naprosto nadšená a pořídím si ho znovu. Nejenže je za dobrou cenu, ale i dělá přesně to, co dělat má. Vlasy mi velmi dobře odmastil, což podle mých zkušeností zdaleka není samozřejmost, a měla jsem je pěkné nejen do večera, ale i druhý den. Jako brunetka oceňuju, že sprej má nenápadnou hnědou barvu, takže nezanechává bílé stopy.

Známka jako ve škole: 1*

Suchý šampon pro jemné a zplihlé vlasy Aussie Wash + Blow Boost Me Up, 130 Kč, koupíte v síti drogerií

Spíše než jako suchý šampon by na mých vlasech fungoval jen jako sprej pro dodání textury a objemu. Je totiž hodně tužící, takže když se chcete opravdu zbavit mastnoty a nastříkáte ho do vlasů moc, jsou pak vlasy hodně hrubé a po pár hodinách dost zatížené. Jako první pomoc ale funguje, jen pak mám pocit, že si vlasy musím dát do culíku. Plus je rozhodně to, že nezanechává bílé stopy. Minusem je jeho silná vůně, která mě v koupelně "dusí".

Známka jako ve škole: 3 

Suchý šampon Magic Shampoo, L´Oréal Paris, 140 Kč (200 ml), koupíte v síti drogerií


Novinka mezi suchými šampony by neměla zanechávat bílý prášek ve vlasech. A opravdu – nezanechává bílé skvrny na hnědých vlasech a je lehoučký. Pro mě dva největší plusy. Vlasy jsou po nanesení hebké a s mastnotou si šampon také poradí. Kvůli tomu, že je hodně lehký a vlasy nezatěžuje, neudělá tak velký objem, ale mně to u mých jemnějších vlasů vyhovuje, nejsou pak zbytečně moc hrubé. 

Známka jako ve škole: 1

Suchý šampon Alcina, 350 Kč (200 ml),
koupíte ve vybraných salonech

Suchý šampon je opravdu skvělá věc, když spěcháte. S tím od Alciny jsem velmi spokojená, protože nezanechává žádné bílé stopy ve vlasech, má krásnou vůni a vlasy jsou po použití opravdu jako po umytí. Dokonce dodá vlasům na objemu a účes vypadá skvěle. Stačí nastříkat, promnout prsty a je hotovo, šampon absorbuje přebytečnou mastnotu a viditelný efekt je téměř okamžitý.

Známka jako ve škole: 1

Čisticí prášek Maria Nila, 589 Kč
(120 g), koupíte na www.notino.cz

Suché šampony zrovna nepatří mezi produkty, které pravidelně používám. Když mám hlavu mastnou, raději vstanu dřív, abych si ji do práce umyla. Do rukou se mi dostal čisticí prášek od značky Maria Nila, jejíž vlasovou kosmetiku miluju! Prášek byl ale pro mě trochu zklamáním, a to hlavně kvůli aplikaci. Vedle toho, že jsem ho měla plnou hlavu, měla jsem ho i všude okolo, což mě trošku otrávilo. Je ale pravda, že po něm byly vlasy svěží a měly lehký objem.

Známka jako ve škole: 2

Sháníte suchý šampon? Kupte ho za tu nejvýhodnější cenu díky našemu internetovému srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Aneta Valešová
Video se připravuje ...