Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Vymyslela vlastní speciální dietu, díky které se dostala na vysněnou váhu. A dokonce vydala kuchařku!

23. prosince 2021 | 05:00

Hvězda TikToku Rosie Breen (25) přibrala na univerzitě tak, že ji její váha doslova sebrala sebevědomí. Díky správné stravě a pozitivní mysli se dostala zpět na svá původní kila. Nyní vydala vlastní kuchařku pro ženy se stejnými problémy. 

"Když jsem byla mladší, vždy jsem byla jednou z nejvyšších dívek ve třídě. Vždy jsem měla široká ramena a široké boky. Cítila jsem se nepříjemně, působila jsem jako tlustá a velká,“ říká Rosie. Než odjela studovat na univerzitu, začala užívat antikoncepci a je přesvědčena, že právě to stojí za zvýšenou chutí k jídlu.

Její váha ukazovala neustále vyšší číslo. „Každý semestr jsem si řekla, že začnu chodit do posilovny. Nikdy jsem tam ale nešla.“ Že přibrala několik kilo, si uvědomila ve chvíli, kdy jí ručník po sprše nezakryl celé tělo. Po dokončení studia a nástupu do prvního zaměstnání se proto rozhodla s váhou zatočit.

Upravila jídelníček podle svého. "Striktním dietám jsem se chtěla vyhnout. Vím, že bych to nevydržela. Poupravila jsem si jídlo, které mám ráda, tak, aby nebylo příliš kalorické." Rosie nahrazovala tučné potraviny za méně tučné a začala si připravovat jídlo s sebou do práce. Místo se smetanou vařila s nízkotučným mlékem. Vařila nízkokalorické těstoviny, thajská jídla i plněné papriky. 

Své recepty sdílela na sociálních sítích a lidé je milovali. Její jídla se stala oblíbená, a Rosie proto nedávno vydala vlastní kuchařku, která prý pomůže nejedné ženě s redukcí váhy. "Důležité je nemít z toho strach! Můžete jíst všechno, ale s mírou a láskou," radí nakonec Rosie. 

Autor: Adéla Ondroušková