Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Než dosáhla dospělosti, otěhotněla dvakrát. S výchovou dětí jí pomáhá pečující maminka

3. března 2022 | 06:00

Po manželově smrti zůstala na své čtyři děti sama, proto ji těhotenství její náctileté dcery vyděsilo. O to víc byla zaskočena dalším těhotenstvím krátce po prvním porodu. Dnes je milující babička za svá vnoučata neskonale vděčná!

Tiffany King se po smrti svého muže stala matkou samoživitelkou. Měla čtyři děti, které vychovávala tak, jak nejlépe uměla. Do rodiny se jim nedávno připojilo několik dalších členů. Nešlo jen o nového partnera a jeho dvojčata, ale také o nečekané přírůstky dcery Avy. Pár týdnů po čtrnáctých narozeninách přišla totiž s tím, že je těhotná. 

Šest týdnů po mně nechtěla dámské hygienické pomůcky, vlítla jsem k ní do pokoje s testem a donutila ji si ho udělat. Byl pozitivní. Všichni jsme nevěděli, jak s touhle informací naložit," popisuje Tiffany. Rodina zvážila všechny možnosti, včetně potratu i adopce, ale Ava poprosila svou matku o pomoc při výchově svého miminka, které si nechá. 

„Souhlasila jsem. Po jejím porodu jsme se já i druhá babička snažily pomáhat s miminkem. Hodně se snažila ale i Ava – a tatínek mého vnoučka." Netrvalo to dlouho a Ava přišla s tím, že čeká druhé dítě. I když už toho bylo na jednu rodinu trochu moc, dnes se Tiffany pyšní vnoučkem i vnučkou, za které by dýchala. 

"Negativním komentářům se nevyhneme, ale jsem na svou dceru pyšná. Nechválím ji, že otěhotněla tak mladá, chválím ji, že se k tomu postavila čelem. Vychovává dvě děti a dodělává školu." Tiffany se snaží podpořit všechny ženy, které se v podobné situaci nacházejí. „Za ty andílky, úsměvy a čirou radost to opravdu stojí," dodává na závěr.

Autor: Adéla Ondroušková