Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Blanka (31): Mám mozkovou obrnu, přesto čekám druhé dítě. Nikdy svůj boj nevzdám!

13. února 2022 | 05:00

Dětská mozková obrna je strašák každého rodiče a ne vždy se dětem vyhýbá. Češka s touto diagnózou se tím ale zlomit nenechala. Dnes čeká druhé miminko s láskou svého života a i přes určitá omezení je ve svém životě šťastná.

Blanka je z dvojčat. Narodila se zdravá a na pomalejší vývoj a následnou diagnózu se přišlo až v jejích dvou letech. Příčina jejích problémů není doposud známá. "Buď nebyla medicína ještě na takové úrovni, aby odhalila případné vady ve vývoji jednoho z plodů během těhotenství, nebo se jedná o následky očkování, to už mi dnes asi nikdo neřekne,“ vzpomíná krásná Blanka.

Když jí byly dva roky, bylo zřetelné, že oproti svému sourozenci je trochu pomalejší a její levá ruka i noha nefungují tak, jak by měly. Blanka ale není člověk, který by někdy něco vzdával. Ze všech svých sil si tedy šla za svým, bojovala jako lev, aby dosáhla svých snů. "Když mi bylo 18, moderovala jsem živé vysílání v jednom rádiu a tehdy vyslalo mé tělo jasný signál, že to s tou snahou přeháním."

Ambiciózní Blanku to málem stálo život, ale ani tentokrát to nevzdala, opět se postavila pevně na nohy a za pomoci správně zvolené medikace se postupně znovu naučila o své životní cíle bojovat. "Dlouho jsem byla sama, nakonec jsem ale i já našla svou životní lásku, se kterou mám zdravou, krásnou holčičku."

Z pyšné maminky bude za chvíli máma dokonce dvojnásobná. Už brzy totiž s partnerem přivítá na svět další děťátko, které jim bude dělat život o něco pestřejší a zároveň ho naplní ještě větší láskou. "Jsem nemotorné jelito a každý den se mi stávají opravdu šílené nesmysly i úrazy, hlavně ale, že všichni okolo mě jsou zdraví," dodává Blanka. 

Autor: Adéla Ondroušková