Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Po boji s rakovinou prsu našla neuvěřitelný smysl života: Dělá domečky pro veverky!

18. prosince 2021 | 06:00

Vášnivá fotografka tvoří se svým manželem skvělé snímky. Zachycuje divoké veverky ve vtipných pózách. Její koníček podpořil i vlastní boj s rakovinou prsu, který žena hrdě vyhrála.

Všecko to začalo v roce 2012, kdy vznikla první fotka roztomilých veverek při hraní karet. U rodiny a blízkých přátel vzbudila tahle fotografie opravdu velké nadšení, a proto se tomu Christie Pierce začala věnovat více. 

Své snímky ukazovala světu Christie celých sedm let. Za tu dobu vznikly desítky snímků a nespočet miniatur, které vyrábí se svým manželem. „Postavil mi pro ně knihovnu, vitrínu na pečivo i pokladnu. Některé věci si umím vytvořit sama z modelíny,“ popisuje Christie.

V roce 2019 byla talentovaná „lovkyně veverek“ nucena odložit fotoaparát a bohužel se musela zaměřit na rakovinu prsu. Po dvojité mastektomii a vážnějších komplikacích je dnes ale zdravá! „Vynořila jsem se z dvouleté mlhy rakoviny prsu a začala jsem zvažovat, jaké nové záběry bych tak chtěla udělat,“ řekla Christie.

Během zotavování si založila stránku na Instagramu, kde sdílí nápadité fotografie svých chlupatých kamarádů. "Je to jediná věc, která udržuje mé duševní zdraví v normě. Je to světlý bod během temných dnů. Je to nejlepší lék všech dob," řekla nakonec Christie.

Autor: Adéla Ondroušková