Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sochařka vyrábí miniatury jídla, po kterých šílí tisíce fanoušků. Nerozeznáte je od reálných potravin

8. října 2021 | 06:00

Její vášní je výroba precizních miniatur. Dokáže vytvořit vše od ovoce, zeleniny a dortíků až po pečené maso, pizzy a vaječné omelety. Po zhlédnutí naší fotogalerie dostane hlad bezpochyby každý!

Detailní práci, která si žádá obrovskou trpělivost, si Dianne Gordon vybrala úplnou náhodou. Když se její dcery odstěhovaly pryč z domu a šly žít vlastní životy, uvědomila si Dianne, že je ten pravý čas zbavit se starých hraček. Něco vyhodila nebo darovala a zachovalé kousky chtěla prodat. Ke krásným vzpomínkám, se kterými se jí loučilo jen těžko, patřil i dům pro panenky, který měly její dcery opravdu rády. 

"Začala jsem ho opravovat, aby si ho někdo koupil. Bylo by škoda ho vyhodit. Pak jsem si ale uvědomila, že ho přece nemusím dávat pryč. Na internetu jsem tedy hledala nějaké nové věci do té malé kuchyně a doslova jsem se zhrozila vysokých cen," vzpomíná Dianne. 

Nepříznivé ceny dohnaly tvořivou Dianne k výrobě vlastních věcí. "Nejvíce mě baví jídlo, vyrobila jsem tedy několik kousků a nebylo to zlé. Hodně mě podpořila nejstarší dcera." Když talentovaná žena zjistila, že po miniaturách je celkem sháňka, rozhodla se zkusit s pidi potravinami podnikat. Založila si instagramový profil, kde pravidelně sdílí svá umělecká díla. Mini dortíčky, pizzy, bagetky ani pečená žebra byste nerozeznali od reálných potravin.

Není divu, že Dianne na Instagramu sklízí obdiv! "Je to má práce na plný úvazek. Musím to vyrobit, nazdobit, vyfotit, sdílet a popsat. Následně hliněný pokrm prodám, zabalím a posílám zákazníkovi." Práce je to skutečně těžká, ale při pohledu na barevná jídla se nám sbíhají sliny.

Autor: Adéla Ondroušková