Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Tohle se nepovedlo! I takhle může vypadat vánoční pečení

10. prosince 2023 | 06:00

I když může pečení vánočního cukroví vypadat lehce, není tomu tak. Stačí více stupňů v troubě, sražený krém, příliš mnoho rumu nebo jen moc dětských ručiček a fiasko je na světě. 

Vánoce se blíží, tedy přicházejí i vánoční přípravy, jako jsou mytí oken, nákupy dárků, zdobení stromku a hlavně pečení cukroví. Hlavou nám tančí miliony nápadů na krásné, originální a chutné cukroví, kterým oslníme nejen rodinu, ale každou příchozí návštěvu.

 

Na sociálních sítích najdeme tisíce možností, rovnou i s postupem a výslednou fotografií. Někdy se ale pečení nepovede úplně podle plánu a místo chutných perníčků máme sušenky, které byste nedali ani největšímu nepříteli. Spálené kousky, sražený krém, rozpadlé perníčky, slepené těsto i nevkusné zdobení. To všechno se může ve vaší kuchyni při vánočním pečení pokazit. 

Ne vždy je to ale chyba! Za některými nevzhlednými cukrátky stojí ti nejmenší z nás. Nazdobené cukroví od našich malých pomocníků není sice moc pěkné, ve finále jsou to ale ty nejoceňovanější druhy vůbec. Jako rodič byste se měli tvářit, že jejich práce je z celého pečení ta nejdůležitější a nejkrásnější, i když tomu tak úplně není.

 

Do Vánoc stále času dost, s pečením ale raději moc neotálejte. Není každý den posvícení a každému z nás se někdy povedlo upéct takhle nepěkný kousek, tak abyste do svátků stihli vytvořit alespoň pár povedených kousků...

 

 

Autor: Adéla Ondroušková