Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Máte špatný den? Těchto 20 rodičů ho mělo určitě horší!

10. listopadu 2021 | 06:00

Pojďme všichni zatleskat rodičům, kteří přežili až do dospělosti svých dětí a dokázali je zkrotit. I ti nejlepší rodiče ale mají špatné dny. Stačí mžik a může jít i o život!

Bez spánku, s očima podlitýma krví a přes milion dalších překážek nás rodiče překvapují svou odolností, postřehem a vřelým úsměvem. Výchova dětí zkrátka není pro slabé povahy a i těm nejlepším z nás se to občas vymkne z rukou. E-maily odeslané jinému adresátovi, ztracené klíče od auta nebo skvrny od kávy jsou ještě ty nejmenší katastrofy, které naše děti dokážou. 

Rodičovství nepomáhá ani covid. Z domova se stal prostor pro kancelář, školu a žití zároveň. Na jednu stranu je to dobré, rodiče tráví více času se svými milovanými dětmi. Na druhou stranu to ale má své mouchy. Energie dětí roste a emoce rodičů nemají volný průchod. Děti se musí neustále zaměstnávat a hlídat. Ani rodiče ale nejsou neomylní! Někdy si na pár sekund prostě dovolí zapomenout, že tam někde na druhé straně domu či bytu mají své poklady.

Vybarvený dalmatin, vyrytý nápis na autě, rozsypané psí žrádlo nebo rozstříhané peníze jsou jen důkazem toho, že i rodiče jsou jenom lidé! Ne, nejste špatný rodič, pokud se vám to také stalo. Kdo takový den někdy nezažil? Téměř každý z nás má ze svého rodičovství alespoň jednu takovou – teď už vtipnou – vzpomínku, kterou rád svým dospělým dětem vypráví.

Autor: Adéla Ondroušková