Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hvězdou internetu díky svačinám! Moderní maminka vytváří umělecká díla na talíři

6. října 2021 | 06:00

Maminka vytváří synům z ovoce a zeleniny oblíbené pohádkové postavy, které vypadají jako opravdové. Tuhle variantu zdravé stravy si bezpochyby s chutí dají i vaše děti!

Sarah Lescrauwaet-Beach je maminkou dvou chlapců. Hodně cestovala a při návštěvě další nové země měla většinou lehké zažívací potíže z místního jídla. Vždy se zajímala o zdravou stravu a kvůli svým potížím se snažila vařit bez nadbytečného tuku i soli. Stejně jako ona jedí i její děti velké množství zeleniny a ovoce. Aby si ale kluci ovocné svačinky dávali s chutí, vytváří pro ně na talíři hotová umělecká díla. 

Z ovoce a zeleniny dokáže vytvořit, cokoliv vás napadne, například postavy z Lvího krále, Medvídka Pú, Růžového pantera nebo reálná zvířata. Její děti nemají problém zdravé potraviny konzumovat, obrázky jim vyrábí pro radost. Pro většinu dětí, které se zelenině i ovoci brání, to ale může být pěkné zpestření, po kterém dostanou chuť dokonce i na granátové jablko nebo kiwi. 

"Staršímu synovi přidávám na talíř hummus nebo různé omáčky. Kluci to milují! Zeleninu i ovoce spolu sázíme na zahradě a potom ho sami sklízí," vypráví Sarah. Její zdobené talíře vás určitě inspirují ke kreativnímu tvoření pro své ratolesti. Na některá ovocná díla se podívejte do naší fotogalerie. 

Autor: Adéla Ondroušková