Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nikdy neměla sex, přesto otěhotněla! Dnes děkuje za postiženého syna

19. září 2022 | 05:00

Tato žena otěhotněla, aniž by kdy provozovala sex. Neposkvrněné početí, ptáte se? Nikoliv. Do jiného stavu totiž přišla na první pokus pomocí umělého oplodnění, poté porodila syna s Downovým syndromem. "Vybral si mě za mámu," tvrdí.

Michele Grace Elizaga čekala celý život na pravou lásku. Byla si stoprocentně jistá, že jednou najde muže, se kterým bude mít děti a bezstarostný život. Pro toho pravého si vedle oddanosti schovávala mimo jiné i první sexuální prožitek. 

Bylo jí téměř čtyřicet let, a princ na bílém koni stále nebyl v dosahu, jenže biologické hodiny tikaly stále silněji. Rozhodla se tedy pořídit si děťátko, a to způsobem, při kterém nedojde k pohlavnímu styku. Zvolila tedy umělé oplodnění, a vyšlo hned na první pokus. 

"Dvě čárky na těhotenském testu byly dar," vzpomíná Michele. To, o co se některé ženy snaží dlouhé roky, vyšlo Michele téměř okamžitě. Těhotenství si užívala do chvíle, kdy se dozvěděla, že její syn bude mít Downův syndrom. "Plakala jsem, ale rozhodla jsem se těhotenství neukončovat!"

Michele, žena, která nikdy neměla sex, opravdu porodila syna Matthewa. "Myslela jsem si, že být jeho matkou bylo mou volbou, ale je to naopak. To on si vybral mě, protože ví, že by se o něj nikdo nepostaral lépe než já." Ani Downův syndrom novopečenou maminku neodradil od toho, stát se mámou. V životě se jí tak splnil zatím alespoň jeden velký sen!

Autor: Adéla Ondroušková