Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tohle že je naše dítě? Holčička s albinismem na porodním sále vyděsila maminku!

16. září 2019 | 06:00

Tatiana se narodila se vzácným albinismem. Oba její rodiče mají snědou pokožku a jejich starší dcera má vlásky i oči jako čertík. Proto je světlý pigment jejich druhé holčičky překvapil. Narození albína do rodina prý značí smrt, i takové jsou pověry. Tatiana naopak do své rodiny přinesla smích a obrovské štěstí!

Edith Garcia své druhé těhotenství neplánovala. Přišlo to jako nečekaná střela rok a půl po prvním porodu. "Byla jsem dost překvapená! Nedokázala jsem si představit, že budu mít další miminko. Byla jsem ráda, že starší dcera už trochu povyrostla," vypráví Edith. Rodina další přírůstek ale uvítala. Těhotenství probíhalo naprosto ukázkově a snědí rodiče se nakonec těšili na dalšího tmavovlasého ďáblíka. 

Tatiana se narodila dvanáctého června 2016. "Poté, co jsem ji poprvé uviděla, začala jsem vzpomínat, kdy se to stalo! Kdy jsem svého manžela podvedla? Jenže jsem si nemohla vzpomenout. Zdravotní sestřička jí potom začala umývat oči a vykřikla, že je to malá albínka. Upřímně se mi ulevilo," vzpomíná pobavená Edith. 

Tato sněhová princezna je naprostým opakem své starší sestřičky. Má světlou kůži, bílé vlásky a modré oči. Jako většina lidí s albinismem trpí i Tatiana vadou zraku. "Její očička musíme chránit. Jinak je to ale usměvavá holčička. Jsme někdy překvapení, jak moc je vtipná." Netradiční kráska nyní chodí do školky a nemá zatím jediný problém se začleněním do společnosti. Kéž by to tak i zůstalo!

 

Autor: Adéla Ondroušková