Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dívka s Downovým syndromem znovu na mole! Trápí ji srdce, ale nevzdává to

27. září 2019 | 06:00

Zdraví člověku občas neumožní dělat to, co by ho v životě bavilo. Tato mladá žena se ale svým handicapem nenechá omezovat! Přestože se narodila s Downovým syndromem, stala se tváří kolekcí mnoha známých návrhářů a píše o ní celý svět.

Když se Madeline Stuart narodila, všichni chtěli, aby ji její matka dala k adopci. "Tlačil na mě i vlastní otec. Lékaři říkali, že mi Madeline obrátí život vzhůru nohama. Zlomit jsem se ale nenechala. Svou dceru jsem milovala i s Downovým syndromem," vypráví Madelinina matka. Už Madelinino dětství probíhalo nezvykle. Madeline musela podstoupit důležitou operaci srdce, trpěla nadváhou a často musela pobývat v nemocnicích. 

"Ráda jsem chodila na módní přehlídky a většinou jsem s sebou dceru nebrala. Jednou ale jela se mnou a od té doby říkala, že chce být modelkou." Madeline vždy ráda tančila, kvůli své váze ale nebyla nikdy tak dobrá jako ostatní děvčata, a proto se odhodlala zhubnout o všechna nadbytečná kila. Štíhlá postava otevřela Madeline dveře do modelingu a snímky, které vznikaly z občasného focení, se na sociálních sítích staly populární.

Lidé obdivovali její krásu i kuráž a obdivuhodné fotografie sdíleli mezi sebou. Madeline se nakonec stala modelkou nejprestižnější světové módní show New York Fashion Week. "Psalo se o ní všude. Byla tváří Forbesu i časopisu Vogue, nejdůležitější ale bylo, že byla šťastná!" Madeline se v modelingové branži cítila jako ryba ve vodě. Její štěstí ale překazilo nemocné srdíčko, které potřebovalo další operaci. 

Po zákroku následovala dlouhá rekonvalescence, kterou se nyní Madeline snaží urychlit. Dělá vše pro to, aby se brzy prošla po mole. Její fanoušci jí drží palce a doufají, že se tato odvážná žena objeví na přehlídkách co nejdříve. "Dcera doslova bourá stereotypy, proto ji lidé tak milují. Je důkazem toho, že modelka už nemusí být vyhublá a krásná. Měla by být originální, sebevědomá a hlavně nevšední."

Autor: Adéla Ondroušková