Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Hodina jógy zahájila její utrpení! Nepomohla ani operace zad, říká dívka

12. září 2019 | 06:00

Jennifer už nepotkáte jinak než o holi. Od puberty trpí velkými bolestmi zad a jejímu utrpení nepomohla ani náročná operace. Lékaři jsou s výsledky spokojeni, Jennina bolest se ale stále zhoršuje. 

Už od čtrnácti let trpí Jennifer Nicole Pond neustálými bolestmi v oblasti zad. "Bolest jsem vždy snášela dobře a nikdy to nebylo tak hrozné, aby se to nedalo vydržet. To ale skončilo na lekci mé oblíbené jógy, během které se jeden z mých obratlů dostal nad ten druhý a já jsem se nemohla ani hnout," vzpomíná Jenn. 

Kráska trpí spondylolistézou, nemocí, která ji může odkázat na invalidní vozík. Proto se lékaři snažili ze všech sil přijít na to, jak takovému scénáři zabránit. Jenn musela podstoupit náročnou operaci, která měla špatný konec zvrátit. "Moje operace dopadla podle lékařů skvěle. Bolesti mám ale mnohem horší. V životě bohužel existují věci, které prostě nemůžeme ovládat."

Jenn se snaží urputné bolesti překonat. Velkou oporou je pro ni milovaný přítel Sam, který Jenn pomáhá zejména psychicky. "Chodím o holi a vážně trpím. Nechápala jsem, proč to potkalo zrovna mě! Jenže potom mi došlo, že se lidem stávají i horší věci. Moje bolest mě nejspíš nikdy neopustí, je ale jen na mně, jak moc bude můj život ovlivňovat," dodává nakonec Jenn, která se se svým osudem pere bezpochyby statečně.

Autor: Adéla Ondroušková