Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Dechberoucí proměna jednoho tatínka. Fotil se s dcerou celé roky, neuvěříte té změně!

29. prosince 2021 | 06:00

Stejně jako víno zrají někteří lidé věkem. Profesor kanadské univerzity Alec Couros zveřejnil fotografie, na kterých je zaznamenán čas. Fotografoval sebe a svou dceru, jak společně sedí u počítače. Na snímcích jsou patrné změny věku, vzhledu, ale také vztahu mezi dítětem a rodičem. A lidé tyto fotografie milují!

Dr. Alec Couros je profesorem na univerzitě v Kanadě. Zabývá se médii, konkrétně sociálními sítěmi a digitálními technologiemi. Zkoumá klady i zápory digitálních médií uvnitř rodiny a došel k závěru, že i když je samozřejmě mnoho negativních stránek, je potřeba se zaměřit na pozitivní sílu těchto technologií. I to je jeden z důvodů, proč začal fotografovat život svých dětí. 

"Jednoduchá série fotografií s dcerou, kterou jsem sdílel, má lidem ukázat, jak rychle čas plyne a jak se mění časem člověk, ale i vztah mezi rodičem a dítětem. Technologie nám umožňují být součástí jejich života prakticky neustále, a to on-line či offline. Musíme se naučit přizpůsobit se tomu, jak nás naši potomci chtějí mít ve svých životech," vysvětluje Dr. Couros. 

Další snímky vznikají na červené lavičce poblíž Alecova domu. Zde je opět doslova zaznamenán čas. "Dnešní technologie nám umožňují zaznamenat podstatu života a změnu živých bytostí – ať už k lepšímu nebo horšímu. Já sám dokonce vypadám starší na fotkách z doby před deseti lety." 

 

Autor: Adéla Ondroušková