Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Žena, která rozbíjí všechny stereotypy: 71letá modelka dokazuje, že věk je opravdu jenom číslo

22. září 2022 | 06:00

Byly doby, kdy ženy, které chtěly zasvětit život módnímu průmyslu, musely splňovat jistá kritéria. Věk, konfekční velikost, barva pleti, to všechno hrálo rozhodující roli v tom, zda v tomto světě uspějí, či ne. Dobrou zprávou je, že v dnešním světě jsou tyto stereotypy pomalu, ale jistě odbourávány. Důkazem je Rosa Saito, která v modelingu prorazila v jednasedmdesáti letech.

Rosa Saito, vlastním jménem Setsuko Saito, objevila svou životní vášeň před třemi lety. Ve věku 68 let, s prošedivělými vlasy a s obrovským citem pro umění odstartovala svou kariéru modelky. Překážkou pro ni nebyly pokročilý věk ani výška 168 centimetrů, která zrovna nespadá do "modelkovských standardů". Rosa se zkrátka rozhodla, že v módním průmyslu zazáří, a její dravost a odhodlání ji přivedly až na brazilský fashion week. 

Ještě než se Rosa stala modelkou, pracovala jako zahradnice. Právě květiny jí pomáhaly najít klid a rovnováhu v náročném životě, který žila. Již od mládí se starala o velmi nemocnou maminku, později jako matka tří dětí přišla také o manžela, a veškerá péče o rodinu tak padla opět na její bedra. I to je důvodem, proč se ve svém věku vrhla do modelingu. Rosa tvrdí, že konečně nastal ten správný čas, kdy se stará pouze sama o sebe.

Na japonskou modelku se podívejte ve fotogalerii. Jak se vám líbí?

 

Autor: Aneta Valešová