Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Kojí i své předškolní dítě a lidé jí vyhrožují smrtí. Laktační poradkyně se ale nevzdává!

5. prosince 2019 | 06:00

Tato žena jde proti proudu. Kojí nepřetržitě už pět let, a to převážně na veřejnosti mezi lidmi. Odmítá negativní komentáře, které směřují na její osobu. Mateřským mlékem prý posiluje dětem imunitu a zmírňuje úzkostné stavy.

Melissa Ostroth je toho názoru, že dnešní společnost posílá kojící matky krmit své děti na toalety nebo do jiných pokojů, zkrátka někam, kde na ně nikdo neuvidí. To ale není její případ, kojí obě své děti na veřejnosti mezi lidmi, a to už celých pět let. "Začala jsem kojit po prvním porodu. Dnes už mám druhé dítě, mateřské mléko pijí obě dvě dcery každé tři hodiny," komentuje Melissa. 

Odvážná žena je zkušenou laktační poradkyní a má řadu fanoušků i odpůrců. "Motivuji matky k tomu, aby kojily své děti co nejdéle. Poskytují tak dětem mnoho vitaminů, posilují jejich imunitu a eliminují případné úzkostné stavy. Jsou ale i lidé, kteří mi vyhrožují smrtí a myslí si, že jsem úchylná." 

Na sociálních sítích je Melissa známou maminkou. Sdílí fotografie, na kterých vlastně neustále kojí jedno či druhé dítě. Mnoho maminek se k ní přidává a také odmítá krmit své drahoušky v koutě. "Hodlám prolomit toto tabu. Kojení není nic sprostého, nevidím důvod, proč by se za to měly ženy stydět."

Autor: Adéla Ondroušková