Krásná fitness trenérka si dopřává hamburgery i zmrzlinu, a hubne dál! Dodržuje ale jedno pravidlo

Regan na střední škole hodně sportovala, a tak stravu nikdy nemusela řešit.
Foto: profimedia.cz
12. února  2020 
 06:00

Pětadvacetiletá Regan Patterson z Orlanda vedla na střední škole aktivní život, a tak si nikdy nemusela hlídat to, co sní. Jakmile ale mladá Američanka přestala sportovat, hned se její stravování odrazilo na váze. Regan se svých sto kilogramů snažila skrývat pod několika vrstvami oblečení, ale nadváha ovlivňovala její společenský život. Odmítala s přáteli chodit na pláž a vyhýbala se veřejným akcím. Až díky rozhodnutí začít cvičit a změnit svůj jídelníček získala zpět své sebevědomí. Dnes se o pětatřicet kilogramů lehčí Regan živí jako fitness trenérka a svým příběhem motivuje ostatní. 

Regan od začátku spoléhala na pravidlo 80:20. To znamená, že se z osmdesáti procent stravovala zdravě a dvacet procent tvořila už ta méně zdravá jídla, která si čas od času nikdo neumíme odpustit. Právě tímto způsobem si mladá dívka vytvořila dlouhodobě udržitelný režim hubnutí, díky kterému se dostala na váhu pětašedesát kilogramů.

„Na škole jsem hrávala tři různé sporty. Byla jsem velice aktivní dítě a nikdy jsem neřešila, co jsem ten den snědla. Po škole jsem ale sportovat přestala, a to se podepsalo na mé postavě," vysvětluje Regan. Během krátké chvíle sebedůvěru vystřídaly zklamání, stud a nejistota. „Začala jsem být už unavená z toho, jak moc mi můj vzhled vadí. Neustále jsem řešila, co si o mně ostatní myslí. Došlo mi, že nemám jinou možnost než se sebou začít něco dělat," vzpomíná mladá fitness trenérka ze státu Florida.

„Vždycky říkám, že hubnutí je jednoduché, ale ne snadné. Hlídám si příjem makroživin a cvičím pět až šest dní v týdnu," říká Regan. Zpočátku cvičila dvakrát až třikrát týdně. Změny v jejím stravování byly postupné. Ani teď si ale mladá dívka neodpustí pizzu, hamburger nebo zmrzlinu. „Spousta lidí si neuvědomuje, že stále můžou jíst jídlo, které jim chutná, a hubnout. Jen je třeba znát správné množství," tvrdí Regan, za jejíž proměnou stojí Paretovo pravidlo

„Dokážu si tu a tam dopřát nějakou dobrotu, ale nezapomenu si ji započítat do svého kalorického příjmu. Můžu tak díky tomu hubnout, a přesto si nic neodpírat," svěřuje se Regan, pro kterou je právě tohle klíč k dlouhodobému udržení zdravého životního stylu. „Nejtěžší částí hubnutí je však trpělivost. Není to něco, co se stane přes noc. Musíte vytrvat," radí pětadvacetiletá dívka z Orlanda. „Jen začněte a pokračujte. Učiňte drobné změny, jako jsou přidání zeleniny do jídla, pití více vody a přidání trochy toho pohybu do pracovního týdne," dodává.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji