Redakce Blesku pro ženy se pustila do hubnutí! Jak bojujeme s kily navíc?

Redakce Blesku pro ženy se pustila do hubnutí! Jak bojujeme s kily navíc?
10. února  2020 
 06:00

Hned začátkem roku jsme se v redakci, stejně jako mnoho z vás, našich čtenářek, pustily do hubnutí. Je nás pět a každá to zkusila trochu jinak. Jak nám to jde a jaké jsou naše výsledky? Prozradíme vám to v následujících článcích!

Zajímá vás, jaké cesty jsme zvolily, jak nám hubnutí jde a co všechno jsme pro svou postavu snů ochotné obětovat? Jak bojujeme s různými nástrahami v podobě  rodinných oslav, společenských akcí nebo třeba jen proti obyčejné chuti odměnit se něčím sladkým? Jako první se vám svěří redaktorka Markéta a editorka Eva.

MARKÉTA (28)

Markéta
Autor: archiv

První měsíc diety je za mnou. Jak se cítím?

Bezstarostně. Neřeším přípravu jídel a výrazně se mi zlepšilo i zažívání. Sama na sobě pociťuji více energie.

Jídlo je základ, proto jsem si vybrala…

V krabičkách najdu vše, co potřebuji a co mi chutná. Mám je od NutriCare – Fresh Life, dietní program Slim, 5 porcí/den/25 dní (Nutricare.cz). Vzhledem k mému nižšímu fyzickému výdeji jsou pro mě porce dostačující, nemohu říci, že bych po nich pociťovala hlad. Jídla jsou lehká, pestrá a fresh. A přesně tak se po nich i cítím!

Jak mi jde cvičení?

Do tance jsem se zamilovala, přesně tak, jako když jsem se mu věnovala naposledy. To už je ale delší doba. Tancuji reggaeton, který v taneční škole Dance Perfect vyučuje výtečná Martina Drašarová. Pod její taktovkou se pokaždé cítím neskutečně!

Čím jsem překvapila sama sebe?

Tím, že dostat se po letech zase „do rytmu“ je někdy honička! Jela jsem na zahraniční cestu, kde jsem neměla své krabičky. Zahraniční pracovní cesta do Portugalska neměla chybu, až na to, že mi samozřejmě jaksi rozhodila nastavený režim. Lekci tance jsem musela vynechat a krabičky jsem si s sebou do letadla vážně nebrala. Po dvou dnech jsem ale hned najela do režimu.

EVA (37)

Eva a její dieta
Autor: archiv

První měsíc diety je za mnou, jak se cítím?

Trávím mnohem více času přípravou jídel a neustále přemýšlím, co musím nakoupit. Někdy je to opravdu náročné, stát hodiny u plotny. Jídlo je základ, proto jsem si vybrala… Hubnu pod dohledem výživářky Lady Noskové z Dietplan.cz. Každý den zapisuji všechna jídla, která mi pak poradkyně okomentuje a upozorní mě na chyby, a také doporučí, co zlepšit, kde přidat, nebo ubrat. Stále mám co zlepšovat, ale ta podpora je k nezaplacení.

Jak mi jde cvičení?

Zjistila jsem, že mám svaly, o kterých jsem neměla tušení. Je pravdou, že se mi někdy moc nechce, ale ze cvičení vždy odcházím nabitá energií a těším se na další lekci. A pilates stroje neodpustí sebemenší chybu, takže se musím hodně soustředit, abych cviky dělala správně.

Čím jsem překvapila sama sebe?

Jak moc jsem na sebe naštvaná, když něco udělám špatně. Jela jsem na výlet do Drážďan, a neměla jsem připravenou svačinu, koupila jsem si jídlo v obchodě, aniž bych nad ním moc přemýšlela, a pak jsem sama sobě musela vynadat, že i v časové tísni přece můžu jíst správně.

Největším rizikem byla oslava narozenin. Jak jsem to vyřešila?

Oslava narozenin a rozlučková párty s kolegyní byly ve znamení hříchu v podobě alkoholu. S tím jsem ale tak trochu počítala, už když jsem se do hubnutí pouštěla. Oslavy a občas nějaký večírek nás provází během celého roku, a když to není každý den, tak se svět nezboří.

Nevýhody: Příprava zdravých jídel je finančně náročnější, než jsem čekala.

Další statečné ženy z redakce, které se pustily do hubnutí, vám představíme v následujících článcích, sledujte náš web! Medailonky všech redaktorek najdete samozřejmě i v aktuálním čísle magazínu Blesk pro ženy, které je k dostání v novinových stáncích. Nebo si ho můžete objednat v tištěné či elektronické podobě v našem iKiosku ZDE >>>.

Autor: red

Autor: red

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji