V sedmdesáti vyrazila do fitka a je z ní kočka! Těší mě obdiv mladíčků, říká seniorka

Joana bojovala s váhou celý svůj život.
Foto: profimedia.cz
24. října  2019 
 06:00

Třiasedmdesátiletá Joana MacDonald z kanadského Ontaria celý svůj život bojovala s váhou, ta jí ve stáří začala způsobovat zdravotní problémy. Když ji její dcera Michelle v lednu 2017 seznámila se speciálním cvičebním programem, ani netušila, jak moc radikální životní změna ji čeká. Joana začala chodit do posilovny čtyřikrát týdně a osvojila si i zdravé stravování. Dnes se cítí lépe než kdy předtím, zhubla o pětadvacet kilo a zdravotní problémy ustoupily.

Joana se ve svých letech naučila používat mobilní aplikaci v telefonu, a ta ji provedla celým hubnutím. Dnes nebere žádné léky a za svůj vzhled sklízí ovace i od mladších mužů! Její kondice, ale i postava jsou totiž opravdu záviděníhodné. 

I když byla Joan celý život aktivní, po náhradě kolenního kloubu mohla sotva vyjít schody. Neúspěšné manželství přispělo k přejídání, a z nedostatku pohybu a nadbytku kalorií tak Joanina váha vystoupala k devadesáti kilogramům. Způsobenou nadváhu také doprovázely vysoký tlak a cholesterol, a tak byla Joana nucena brát hned několik léků.

Tyto zdravotní problémy spolu s progresivní artritidou byly pro Joaninu dceru Michelle důvodem k obavám, proto jí nabídla, aby se připojila ke každoročnímu transformačnímu programu. V lednu 2017 tak Joana začala cvičit v posilovně, a to hned čtyřikrát týdně, také zcela změnila svůj jídelníček.

S pomocí Michelle a jejího manžela, kteří Joanu trénovali, se váha snížila na zdravých čtyřiašedesát kilogramů a konfekční velikost se zmenšila na L, a to za pouhý rok. "Bojovala jsem se svou váhou desítky let a většinu času jsem měla spíše nadváhu," vysvětluje Joana. "Moje dcera mi nabídla, abych se zapojila do jejího programu, ale vlastně mi nedala na vybranou," dodává.

Joana připouští, že byla zpočátku docela „ohromená“, protože celý program probíhal on-line, a tak si musela koupit i chytrý telefon a dozvědět se vše o aplikacích. "Občas jsem měla slzy na krajíčku a chtěla jsem to vzdát, ale naštěstí jsem příliš tvrdohlavá. Moje dcera se zetěm se mnou měli svatou trpělivost," vzpomíná.

Michelle založila Joaně účet na Instagramu, kde pravidelně zveřejňovala celý průběh její proměny, a tak přilákala tisíce lidí, včetně mladých mužů zaujatých její postavou. Komplimenty opravdu nešetřili, a že si je Joana zaslouží! "Cítím se teď mnohem lépe a komplimenty od mladších mužů i žen mi zvyšují sebevědomí," říká.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji