Kvůli obezitě nemohla otěhotnět. Dnes se raduje z dvojčat a váží 45 kilo!

Melissu donutilo zhubnout až plánované těhotenství.
Foto: Profimedia.cz
19. října  2019 
 06:00

Melissa Bibeau z Kalifornie měla dlouhé roky problémy s váhou a potýkala se i s těžkou depresí a poruchou příjmu potravy. Dbát na svou životosprávu začala až ve chvíli, kdy zatoužila po dítěti. Přestože se jí zhubnout podařilo, po porodu dvojčat musela třiatřicetiletá Američanka začít od začátku. To ji ale naštěstí nezastavilo a dnes vypadá skvěle!

Matka dvou dětí dokázala zhubnout o pětačtyřicet kilogramů, a to během pouhého roku. Na břiše a prsou jí ale zůstala přebytečná kůže. Melissa se však nevzdala a rozhodla se pustit se do proměny, která by jí opět navrátila ztracenou sebedůvěru.

S váhou Melissa bojovala už během svého dospívání. "Už v šestnácti letech jsem zkoušela zhubnout, ale nevěděla jsem, jak na to," vzpomíná mladá Američanka, která zpočátku zkoušela vyřadit z jídelníčku nízkotučné potraviny. Pokusy o diety střídal jojo efekt a váha neustále stoupala.

To mělo mimo jiné neblahý vliv na Melissino duševní zdraví. Dlouhé roky se cítila opravdu beznadějně. "Ve dvaceti letech jsem začala trpět vážnou depresí a celý můj život, včetně váhy, se vymkl kontrole," popisuje Melissa. Jakmile začaly depresi doprovázet i záchvaty úzkosti, vyhledala odbornou pomoc v podobě psychologa.

Emoční přejídání u Melissy vedlo k rapidnímu nárůstu váhy, a to až ke sto pěti kilogramům. "Se snahou získat nad jídlem kontrolu jsem ji i opakovaně ztrácela. Začala jsem jíst zdravě, a pár dní na to jsem se přejedla, a to až do stavu, kdy mi bylo hrozně špatně," říká Melissa. V roce 2014 však se svým manželem Scottem zatoužila po dítěti, a právě tohle rozhodnutí přimělo Melissu k celkové změně životního stylu. 

"Svého manžela jsem potkala už v osmnácti letech a o čtyři roky později jsme se vzali. Po několika letech manželství jsme se rozhodli, že chceme založit rodinu," říká Melissa, která začala u obézních lidí vnímat problémy s plodností, a to v ní vyvolalo nemalý strach. Okamžitě začala sledovat, co snědla, více cvičit a kila šla rychle dolů. Jen pár týdnů na to otěhotněla.

Když zjistila, že čeká dvojčata, byla šťastná, ale zároveň měla obavy z rychlého přibírání. "Moje břicho rostlo hrozně rychle a už ve třetím trimestru se mi objevily strie," tvrdí Melissa. V osmatřicátém týdnu porodila císařským řezem dva chlapečky a o půl roku později začala opět hubnout. "Nikdy nezapomenu na to, jak jsem se po porodu konečně podívala do zrcadla. Cítila jsem hrdost, ale zároveň jsem se bála, že už nikdy nebudu vypadat normálně," dodává.

Cvičení pětkrát týdně, procházky s kočárem a pravidelná zdravá strava jí však pomohly kila shodit a z váhy sto osm bylo o rok později pouhých pětačtyřicet kilogramů. I přes silové tréninky si tak velká redukce vyžádala neblahé následky a Melisse zůstalo spoustu přebytečné kůže. Podstoupila proto hned několik plastických operací včetně augmentace prsou, díky kterým se zase cítí sebevědomě.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji