V 18 letech jí hrozil infarkt! Jak dokázala zhubnout na polovinu své váhy?

Už v osmnácti letech byla Melissa odkázána na těhotenské oblečení, které jí jako jediné bylo pohodlné.
Foto: Profimedia.cz
27. července  2019 
 06:00

Devětadvacetiletá Australanka Melissa Mouawad čelila v pouhých osmnácti letech velkému riziku infarktu. Ve chvíli, kdy ji stoupající váha začala ohrožovat na životě, dokázala konečně změnit svůj způsob života a vrhnout se na hubnutí. Mateřské oblečení tak brzy vyřadila z šatníku a po zhubnutí o pětašedesát kilo byste ji dnes jen stěží poznali. 

Ve věku pouhých osmnácti let vážila Melissa neuvěřitelných sto pětatřicet kilogramů. „Mohla jsem nosit jen kalhoty do pasu s tlustou gumou," vzpomíná Melissa, která byla odkázána na oblečení pro těhotné. Přestože jí kvůli tomu bylo trapně, byla to její jediná možnost, jak se mohla alespoň trochu cítit pohodlně.

Dnes už vdaná paní Mouawad přiznala, že její problémy s váhou začaly už v dětství, kdy byla doslova posedlá jídlem. „Jako dítě jsem se často vplížila do kuchyně a odnesla si jídlo do svého pokoje, kde jsem ho potají snědla," říká Melissa. Během jednoho večera dokázala spořádat tucet koblih, jídlo z fast foodu, několik čokolád a zapít vše sladkou limonádou. 

Morbidní obezita v pouhých osmnácti letech začala značně znepokojovat Melissiny lékaře, ti na ni naléhali, aby své stravovací návyky rychle změnila. Celá situace by totiž mohla mít fatální následky. Nadměrná hmotnost Melisse denně zatěžovala srdce a začala se u ní pomalu rozvíjet cukrovka.

Diagnóza od lékařů Melissu natolik vyděsila, že se rozhodla změnit svůj životní styl jednou provždy. Přestože jí motivace nechyběla, neměla žádné znalosti o zdravé stravě ani o cvičení. Trvalo jí dlouhé roky, než našla ten správný výživový směr a cvičení, které jí vyhovovalo. Před pěti lety se tak konečně do své proměny mohla opřít naplno!

Melissa si začala počítat kalorie a příjem živin, jako jsou sacharidy, bílkoviny a tuky. Zároveň začala praktikovat i přerušovaný půst a její dieta se skládala z většího množství zdrojů bílkovin a zdravých tuků  spolu s čerstvou zeleninou a ovocem. Její dechberoucí proměnu měla ale také "na svědomí" nově objevená láska k fitness.

„Začala jsem cvičit v posilovně, hlídat si stravu a tehdy mi začala váha opravdu klesat," tvrdí Melissa, která se během prvních skupinových lekcí schovávala vzadu, aby ji nikdo neviděl. Postupně se ale posouvala do přední části místnosti a časem začala cvičit i sama.

Dnes chodí do posilovny na hodinu šestkrát týdně, má zaměření na vzpírání, ale nevynechává ani kardio cvičení, které ji udržuje ve zdravé kondici. Její postava je tak nejen štíhlá, ale i vyrýsovaná. Díky svému odhodlání dnes Melissa váží sedmdesát kilogramů a je krásnější než kdy dřív. 

V červnu loňského roku se dokonce provdala za lásku svého života Edwarda Mouawada. Vstoupila tak do svazku manželského ve svém  vysněném těle a oblékla se do svatebních šatů o velikosti šestatřicet. „Můj život se úplně změnil. Cítím se jako zcela jiný člověk, než jsem byla před deseti lety," říká Melissa, která by ostatním poradila, aby se soustředili na své cíle a byli trpěliví, protože zázraky se nedějí přes noc.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji