Za pár měsíců zhubla o 36 kilo! Chci motivovat své pacienty, říká studentka medicíny

Sandie studuje medicínu a motivací zhubnout pro ni byli i její pacienti.
Foto: Instagram.com
29. června  2019 
 06:00

Na konci roku 2017 se dvacetiletá Sandie přihlásila do hubnoucího programu pod dohledem odborných lékařů. Při váze sto dvacet kilogramů se necítila dobře a jako studentka medicíny si přála motivovat ke změně i obézní pacienty. Její cesta hubnutí ale nebyla snadná a značnou část váhy loni na podzim nabrala zpět. Přesto se ale nevzdala a dnes se může pochlubit téměř čtyřicetikilovým úbytkem.

Přestože většina lidí začíná hubnout po Novém roce, Sandie zahájila dietu už v půlce prosince. "Každý rok jsem si dávala novoroční předsevzetí zhubnout s přehnaně velkým cílem, který jsem nebyla schopná splnit. Tentokrát jsem ale chtěla změnit životní styl, a tak bylo na čase lednová předsevzetí vynechat," vysvětluje Sandie, která do nového roku vstoupila o osm kilogramů lehčí.  

V půlce ledna 2018 na sobě v zrcadle spatřila první výsledky, které jí dodaly spoustu motivace. Dva týdny nato pokořila jeden ze svých prvních větších cílů, a tak si nadšeně stanovila další. Už po pouhých třech měsících Sandie slavila velký úspěch, a to úbytek třiadvaceti kilogramů (50 liber). 

Zhubnout se Sandie rozhodla nejen kvůli sobě, ale i kvůli své budoucí práci. "Jako studentka medicíny se denně setkávám s obézními pacienty a je pro mě těžké radit jim, jak zdravě žít, když jim sama nejdu příkladem," říká Sandie, která se zaměřila na svůj jídelníček a začala jíst spoustu zeleniny a bílkovin. Svůj příjem si zapisovala do kalorických tabulek.

Vedle změny ve stravování se ale rozhodla i pravidelně cvičit a přihlásila se do místní posilovny. Zpočátku pro ni bylo obtížné překonat strach a odvážit se vstoupit i do části s posilovacími stroji, ale každým dnem překonávala své limity. Začala s pár cviky na břicho a postupně se dopracovala až ke cvičení s činkami a na strojích.

"Když jsem začala hubnout, chodila jsem alespoň pětkrát týdně na pětačtyřicet minut na pás. V polovině třetího měsíce jsem se ale konečně naučila správně cvičit," vzpomíná Sandie, která na svém Instagramu publikovala i několik videí z posilovny. Snaží se tak inspirovat ve cvičení i své fanoušky.

Na své jednadvacáté narozeniny Sandie oblékla šaty, ve kterých slavila osmnáctiny. Splnila si tím svůj velký sen. Během loňského léta se ale hubnutí značně zpomalilo a v listopadu na svých sociálních sítích přiznala, že přibrala zpět přes patnáct kilogramů. Nenechala se však odradit a opět požádala o dohled odborných lékařů.

Dnes váží Sandie pětaosmdesát kilogramů a motivuje svými výsledky skrze Instagram přes dvacet tisíc fanoušků. "Obklopujte se lidmi, kteří vás inspirují a motivují k lepším výsledkům," radí Sandie, která denně cvičí společně se svým přítelem, má v něm velkou podporu.

Autor: Veronika Duží

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji