Jak spolehlivě nastartovat metabolismus a konečně zhubnout? Tohle zaručeně funguje!

  • Jak spolehlivě nastartovat metabolismus a konečně zhubnout? Tohle zaručeně funguje!
    1. března  2024 
     06:00

    Máte nadváhu a zkoušela jste všemožné diety, ale žádná spolehlivě nefunguje? Máte pocit, že vaše váha už nereaguje na žádné diety? V čem je problém a jak na jaře spolehlivě nastartujete metabolismus? Vyzkoušejte osvědčené rady.

  • Začněte změnou stravy

    Nejlepším a nejzdravějším, a navíc zároveň nejméně bolestivým řešením pro vaše tělo bude, když nebudete držet žádné diety, pouze ozdravíte svůj jídelníček. Nejdůležitější zásadou, která vám pomůže opět nastartovat zpomalený metabolismus, je omezení cukru a pečiva. Minimálně první dva až tři týdny se snažte udržet příjem cukrů a sacharidů pod 40 gramů za den. Tělo snáze pochopí, že z jídla má využívat energii místo ukládání zásob na horší časy. Stejně tak bílé pečivo z bílé pšeničné mouky se vyplácí během snahy o zhubnutí zcela vynechávat. Takový obyčejný rohlík obsahuje především tuk a těžce stravitelnou mouku, jeho nutriční přínosy jsou téměř na nule.

    Video: Jak na úspěšné hubnutí podle výživového odborníka Petra Havlíčka? Podívejte se na rady ve videu:

    Video se připravuje ...
    Podcast Restart: Chcete zhubnout? Havlíček radí, jak na to • VIDEO: Videohub

  • Střídmé pravidelné porce

    Metabolismus nastartuje také pravidelnost. Není nic horšího než několikahodinové hladovění, nebo naopak nárazové přejídání. Hladovění pak tělo vyzývá k tomu, aby se zásobilo na horší časy. Jezte proto raději úměrné porce několikrát denně a snažte se jíst pomalu, aby se stihl dostavit pocit sytosti.

  • Jezte potraviny bohaté na bílkoviny

    Shodit nežádoucí kila vám pomohou především potraviny bohaté na bílkoviny. Ty jsou totiž výrazně nápomocné při utváření svalové hmoty. Pokud ráda mlsáte, bez obav si občas dopřejte vysokoprocentní čokoládu, ovesné vločky, oříšky, buráky i mandle. Z nápojů je vhodný zelený čaj, který obecně platí za velkého pomocníka při hubnutí. Při snaze shodit nějaká kila je výborným pomocníkem také avokádo. Pokud máte ráda pikantní jídla, určitě si pokrmy nezapomeňte dochutit chilli papričkami. Vhodné jsou i čaje, nápoje nebo pokrmy se zázvorem. Spalování kalorií dokážou urychlit i skořice a pití vody s citronem nebo limetkou. Novinkám v kuchyni se meze nekladou. Neváhejte zkoušet a vymýšlet nové recepty z lehčích potravin, které vás budou bavit. Pochutnáte si a nebude vám po nich zle.

  • Pevná vůle a vytvoření návyku

    Pamatujte, že abyste se vyhnula návratu k nezdravé stravě, musíte se nejprve snažit o vytvoření návyku. Podle výživových odborníků je třeba vydržet změny v jídelníčku alespoň po dobu 21 dní, tedy tří týdnů, po nich už vám to velice pravděpodobně půjde samo. Vytvoříte si návyky, které vám pomohou odolávat různým nezdravým pokušením zatěžujícím vnitřní orgány. Motivací vám může být, že po chvilce mlsání a potěšení z těžkých kalorických smažených jídel se zpravidla vždy dostaví těžkost a cítíte se bez energie. Tyto problémy ale po zavedení nového stylu stravování zcela zmizí. Připravte si pevnou vůli a těšte se na úspěšné hubnutí bez jo-jo efektu.

  • Choďte, choďte a zase choďte

    Říká se, že strava tvoří při hubnutí důležitých 70 %. Těch zbývajících 30 % závisí na pohybu. Jestliže jste si jistá, že výhledově zdaleka neuběhnete maraton, a ani na posilovnu vás neužije, nezoufejte. Vystačíte si s obyčejnou svižnou chůzí. Záleží ovšem na tempu (vyplácí se z něj neubírat) a počtu ušlých kroků a kilometrů. Stanovte si pro své pochůzky nějakou hranici, například pověstných deset tisíc kroků a vzdálenost 6 km. To se snažte alespoň 5krát až 6krát týdně splnit. Vytvoříte si tak svaly, které budou i v klidovém režimu spotřebovávat hodně energie a napomáhat vám na cestě za vysněnou postavou.

  • Zkuste to jinak

    Nastartovat metabolismus a proměnit svou postavu k dokonalosti můžete nejenom zdravou stravou a pravidelným pohybem, velkými pomocníky jsou také různé přístroje a procedury, které podporují spalování tuků. Jednou z nich je například přístrojové ošetření ICOONE, které slouží jak ke tvarování postavy, tak k ošetření celulitidy a omlazující péči o obličej. Díky mechanické stimulaci pomáhají dosáhnout rychlejších a dlouhodobějších výsledků v tukových oblastech, které nereagují na dietní stravu a cvičení. ICOONE redukuje ukládání tuků, pozvedává poprsí, zlepšuje krevní oběh nebo minimalizuje vrásky. Během ošetření dochází také ke zlepšení celkové mikrocirkulace průtoků krve a lymfy, ke zvýšení pružnosti podkožního vaziva a stimulaci fibroplastů.

    Náš tip: Přístrojové ošetření ICOONE nabízí Royal Beauty & Spa, cena od 990 do 1890 Kč.

/
Autor: Tereza Brožová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji