Fitness výzva 75 Hard: Šílenost, nebo cesta k postavě snů?

Fitness výzva 75 Hard: Šílenost, nebo cesta k postavě snů?
21. března  2023 
 06:00

Pokud jste zahájili přípravu na léto, máme pro vás tip. Možná jste už zaregistrovali, že sociálními sítěmi koluje název 75 Hard. Jedná se o nejdrsnější fitness výzvu, když ji dodržíte, můžete se těšit na postavu snů. Půjdete do toho?

Fitness výzvu 75 Hard vytvořil v roce 2019 podnikatel, podcaster a generální ředitel společnosti 1st Phorm Andy Frisella. Jedná se o kombinaci fitness, zdravého stravování, disciplíny a sám zakladatel ji nazývá transformačním programem mentální výdrže. Hubnutí je podle něj pouze vedlejším efektem. Důležité je podle Friselly nabrání duševní síly. Jaká jsou pravidla tohoto 75denního programu?

VIDEO: Podcast Restart: Mýty a fakta o stravě a hubnutí...

Video se připravuje ...
Podcast Restart: Mýty a fakta o stravě a hubnutí • VIDEO: Videohub

  • Dieta: Záleží jen na vás, jakou zvolíte. Můžete se stravovat podle keto diety, zvolit paleo stravování, přerušovaný půst. Důležité je, abyste nejedli žádná tučná a nezdravá jídla. Zapomeňte tak na sladké, brambůrky, pizzu nebo zmrzlinu. Další podmínkou je striktní vynechání alkoholu.
  • Cvičení: Dvakrát denně musíte 45 minut cvičit. Volba tréninku je opět na vás, jeden z nich se ale musí odehrávat venku.
  • Pitný režim: Denně musíte vypít 3,5 litru čisté vody.
  • Sebevzdělávání: Denně musíte přečíst 10 stránek sebevzdělávací nebo motivační knihy.
  • Fotografie: Pro sledování pokroku se musíte denně vyfotit v plavkách nebo ve spodním prádle.

Ani jeden z bodů nesmíte nijak změnit nebo porušit. Pokud se tak stane, vracíte se rovnou na začátek výzvy. 

Výzva je to opravdu drsná a potřebuje mnoho odhodlání. Musíte jí také přizpůsobit svůj program a body plnit i v případě, že se vám do nich nechce nebo nemáte čas. Pokud však vydržíte, budete s výsledkem rozhodně spokojeni. Lidem, kterým se podařilo výzvu dokončit, se změnilo tělo, a získali tak sebevědomí. Hlavně si však vážili sami sebe za to, že program zvládli fyzicky, ale i mentálně. 

75 Soft

Pokud je na vás 75 Hard příliš, můžete vyzkoušet jeho mírnější verzi s názvem 75 Soft. Pití alkoholu a cheat meals jsou povoleny v rámci výjimečných příležitostí, jako jsou například rodinné oslavy, pitný režim můžete snížit o půl litru a trénink postačí pouze jeden denně a nemusí se jednat o trénink venkovní. I v této verzi však platí, že jakmile porušíte jeden bod, vracíte se opět na začátek. 

 

 

Autor: Aneta Valešová

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji