10 nápojů před spaním, díky kterým zhubnete

10 nápojů před spaním, díky kterým zhubnete
1. února  2022 
 06:00

Cvičíte pravidelně, jíte zdravě, ale tuk stále nemizí? Hubnutí, zejména v oblasti bříška, může být dosti zdlouhavý proces. Pokud přes den děláte vše, co je ve vašich silách, vsaďte na hubnutí v noci! Vyzkoušejte deset nápojů, které za vás budou spalovat tuk, zatímco budete spát.

 

1. Okurková šťáva

Autor: iStock.com

Šťáva z okurky je osvěžující nápoj vhodný před spaním. Pokud je pro vás samotná šťáva chuťově příliš výrazná, přidejte vodu, vymačkanou šťávu z citronu, popř. doplňte nápoj o kousek zázvoru.

Okurky patří k nízkokalorické zelenině, ale hlavně obsahují antioxidanty, vlákninu, vitaminy a minerály podporující hubnutí Konzumace okurek ve větším množství na vás tedy nebude mít negativní vliv. Ba naopak tělo hydratují a vyrovnávají hladinu cukru v krvi.

Pijte tento nápoj vždy před spaním, a to po dobu jednoho měsíce. Již brzy zaregistrujete v oblasti bříška ubývající centimetry.

 

2. Citronová limonáda s okurkou

Autor: iStock.com

Zpozorovali jste, kolik restaurací doplňuje karafu vody o plátky citronů? Nejenže voda s citronem chutná lépe, ale zároveň ji citron obohacuje o vitaminy a minerály, které bojují s kily navíc. 

Aby vám nápoj chutnal a byl pro hubnutí efektivnější, zkombinujte citrony s plátky okurky a pomeranče. Můžete přidat i trochu medu nebo snítky máty.

 

3. Okurkovo-petrželová limonáda

Autor: iStock.com

Vyzkoušejte další drink plný antioxidantů, které vyplaví toxiny a tuk z těla ven. Do mixéru vložte plátky okurky, snítku petrželové natě, citron a nakonec přidejte sklenici vody. Vše rozmixujte a do nápoje zamíchejte nastrouhaný zázvor a lžíci aloe vera. Nechte drink pár minut odležet a poté ho naráz vypijte.

4. Zázvorový čaj

Autor: iStock.com

Zázvor je známý především pro své účinky v boji proti nachlazení. Podle studie publikované newyorskou akademií věd ale zázvor pomáhá i při hubnutí. Pití zázvorového čaje před spaním napomáhá lepší absorpci živin a pozitivně ovlivňuje trávení.

Připravte si zázvorový čaj trochu jinak. Doplňte ho o citronovou šťávu a lžičku medu. V létě lze připravit nápoj vychlazený s kostkou ledu.

 

5. Ananasová šťáva

Autor: iStock.com

Také ananas přispívá k redukci tuku. Jedná se o antioxidant a obsahuje málo kalorií, ale zato dostatek vlákniny. Ta vás zasytí na delší dobu, a zažene tak hlad na dostatečně dlouhou dobu.

Sklenice vychlazené ananasové šťávy vás zejména v létě osvěží. Pokud chcete zařadit drink v chladnějším období, rozmixujte šťávu spolu s citronem a přidejte do ní i kousky ananasu.

 

6. Jahodový drink s citronem a bylinkami

Autor: iStock.com

Jahody a další lesní plody mají fytochemické vlastnosti a chrání tělo před vznikem rakoviny a srdečních onemocnění. Tento druh ovoce obsahuje látky, které blokují hormony, jež spouštějí v těle záněty, zvedají hladinu cukru v krvi a znesnadňují redukci tuku.

Do sklenice nalijte šťávu z citronu a vložte i plátky citronové kůry. Následně přidejte nakrájené jahody a natrhané bylinky, jako jsou máta nebo estragon. Směs zalijte horkou vodou a nechte pár minut luhovat. Následně vyndejte citronovou kůru, směs přelijte do větší nádoby a doplňte studenou vodou a kostkami ledu. Nápoj můžete dosladit lžičkou medu.

 

7. Pampeliškový čaj

Autor: iStock.com

Čaj z pampelišek je účinný, pokud trpíte nafouklým či zavodněným bříškem, popř. jinými problémy se zažíváním. Jako přírodní diuretikum pomáhá z těla odstranit přebytečnou vodu, a tak se budete cítit mnohem lehčí! Podávejte šálek pampeliškového čaje před spaním.

 

8. Zelený čaj

Autor: iStock.com

Ačkoli se v zeleném čaji nachází kofein, jeho množství je velice malé, a tak působí spíše relaxačně. Při kvalitnějším spánku podpoříte svůj metabolismus, a tedy i spalování. 

Zelený čaj je však především účinný antioxidant, a tak bojuje s přebytečným tukem stejně jako zmíněné citron, okurka nebo lesní plody.

 

9. Jablečný ocet
Autor: iStock.com

 

Jablečný ocet, ať už čerstvý nebo kupovaný, má pro tělo mnoho příznivých účinků. Obsahuje antibiotika a antibakteriální látky. Pomáhá při bolesti žaludku a zneškodňuje bakterie způsobující průjem a střevní křeče.

Smíchejte jednu až dvě lžíce jablečného octa s teplou vodou, popř. citronovou šťávou, a nápoj vypijte každý večer před spaním.

 

10. Grepový a skořicový nápoj

Autor: iStock.com

Lidé, kteří preferují detoxikační nápoje, často zařazují do jídelníčku grep, jelikož hydratuje a zároveň zasytí. Mimo jiné ale také obsahuje vitaminy, minerály a pomáhá se správnou funkcí metabolismu.

Kombinujte čerstvou grepovou šťávu s citronem a celou skořicí. Nápoj můžete doplnit i snítkou máty.

Autor: Veronika Duží, autorka pracuje jako výživová poradkyně

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji