Nápoje, díky kterým zhubnete: Jablečný ocet není jediný, zkuste ještě tyhle!

  • Nápoje, díky kterým zhubnete: Jablečný ocet není jediný, zkuste ještě tyhle!
    26. srpna  2018 
     06:00

    Všechny dietářky určitě znají hubnoucí účinky jablečného octa. Podporuje totiž látkovou výměnu, zajistí lepší trávení a hlavně potlačuje chuť na sladké. Existují ale chuťově příjemnější tekutiny, se kterými se vám bude dobře hubnout. Samozřejmě bez cvičení a správně sestaveného jídelníčku to nepůjde.

  • Voda

    Autor: Shutterstock.com

     

    Nutriční terapeutka Jessica Cording z New Yorku považuje vodu za nejlepšího pomocníka při hubnutí. Je to prý sázka na jistotu. Vaše buňky totiž vodu potřebují, aby mohly vykonávat svou práci. A být dobře hydratovaný pomůže vašemu tělu, aby pracovalo efektivněji.

    Vedle toho napomáhá tomu, aby se vláknina, která je obsažená v jídle, které konzumujete, aktivovala a vy se pak cítili plnější. A nemá žádné kalorie! Velmi často lidé zaměňují pocit žízně za pocit hladu – takže v okamžiku, kdy máte chutě na sladké nebo na cokoli jiného, zkuste se nejdřív napít vody.

     

  • Káva

    Autor: iStock

     

    Ne že by dva nebo tři šálky kávy za den způsobily, že budete mít hned o dvě konfekční velikosti méně, ale určitě to pomůže. Kofein obsažený v kávě zvyšuje energetickou spotřebu vašeho těla, a to i když sedíte na zadku a nic neděláte. Metabolismus se zrychlí a vy budete rychleji spalovat tuky. Kofein taky zažene náhlý hlad a sníží pravděpodobnost, že se přejíte.

    To samozřejmě neznamená, že byste měli pít kafe neustále, přece jen je to stimulant, a když ho vypijete moc, bude vám bušit srdce a můžete být nervóznější. Doporučení zní maximálně čtyři šálky denně.

  • Mátový čaj

    Autor: Shutterstock.com

     

    Máta je úžasná bylinka, která přirozeně potlačuje chuť k jídlu, říká Beth Warren, nutriční specialistka a zakladatelka společnosti Beth Warren Nutrition. A něco ještě lepšího má: je efektivní už v okamžiku, kdy ji ucítíte. Hned vás přejde hlad. Studie publikovaná v Journal of Neurological and Orthopeadic Medicine to potvrzuje. Ti, kteří každý den čichali dvě hodiny mátu, zhubli za měsíc v průměru o více než dva kilogramy.

     

  • Citronová voda

    Autor: Shutterstock.com

     

    Některé celebrity na konzumaci vody s citronem doslova ujíždějí. Něco na tom bude. Citron může pomoci, aby se zrychlilo vaše trávení a abyste se vyčistili. Voda by měla být teplá, ne horká, ale ani studená. Jak je to možné?

    Voda s citronem obsahuje vlákninu pektin a díky ní se zrychlí látková výměna. Tím se samozřejmě zrychlí metabolismus a napomůžete tím hubnutí. Samozřejmě ani to nestačí, zapotřebí je střídmost v jídle a taky pohyb.

     

     

  • Jakýkoli nápoj chcete

    Autor: iStock.com

     

    Odborníci říkají, že diety můžou být omezující, a je tedy pravděpodobné, že vydržet jen s jedním pomocníkem v podobě například kávy nejde. Nutriční terapeutka Jessica Cording sice tvrdí, že voda je absolutně nejlepší, v případě, že vás honí mlsná, je lepší sáhnout po jakémkoli jiném nápoji, který vám zabrání vyluxovat ledničku. Může to být kombucha, smoothie nebo káva latte bez cukru – je to vaše volba.

     

     Můžete pít během jídla, nebo ne? Odpověď najdete v našem VIDEU:

    Video se připravuje ...
    Pavel Suchánek vyvrací mýty o pití vody během jídla a po jídle • VIDEO: Igor Hellebrandt

/
Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji