Hubnutí pomocí genové terapie! Je možné změnit geny, které vás předurčují k obezitě?

Hubnutí pomocí genové terapie! Je možné změnit geny, které vás předurčují k obezitě?
5. srpna  2018 
 06:00

Měl váš otec problémy se srdcem nebo zemřela vaše matka na rakovinu? Vzdali jste boj s nadváhou, protože všichni ve vaší rodině prostě byli při těle? V knize onkologa a průkopníka celostní medicíny Mitchella Gaynora Plán genové terapie, kterou vydalo nakladatelství Jota, se dozvíte, že kontrolu nad svými geny můžete vzít do svých rukou!

Geny nezměníte. Nejde ovlivnit to, co vám vaši předkové dali do vínku. Podle uznávaného onkologa Mitchella Gaynora však můžete změnit způsob, jakým se během života tyto geny projeví. Nemusíte onemocnět rakovinou, zemřít na infarkt nebo trpět obezitou jen kvůli tomu, že to samé potkalo vaše rodiče.

Jeho kniha se zaměřuje na to, jak využít skrytou sílu jídla a zvrátit genetickou predispozici k nemocem. Ano, doktor Gaynor je tak trochu vizionář, ale jeho plán genové terapie funguje, aspoň podle zkušeností mnoha lidí, kteří ho vyzkoušeli. Stačí prý skutečně málo: změnit jídelníček a životní styl! Jeho terapie je nastavená na čtyři týdny, během nichž se naučíte, jak správně jíst.

Autor: Jota

K vyhladovění tukových buněk prý mimo jiné postačí konzumovat kurkumu, která ovlivňuje růst tukové tkáně. Studie, které se prováděly na myších, ukázaly, že myši, které měly vysoce tučnou dietu doplněnou kurkumou, nejen nepřibíraly, ale dokonce tuk shazovaly!

V knize najdete také seznam potravin genové terapie a odpovídající recepty. Pokud jde o nadváhu, mezi hlavní pravidla, která bychom měli dodržovat, patří:

Přestaňte jíst nevyváženou stravu. Řiďte se pravidlem dělení na třetiny, tedy jezte tak, abyste vyvážili příjem bílkovin, sacharidů a tuků. „Dieta s vysokým podílem sacharidů vede k rezistenci vůči inzulinu, vysokotučná postrádá důležité živiny a vlákninu a strava s přemírou bílkovin vede ke konzumaci velkého množství nasycených tuků,“ tvrdí Mitchell Gaynor.

Zůstaňte pohybově aktivní, ale tyto aktivity kombinujte. Největší přínos pro dobré zdraví spočívá v tom, že urychlujete metabolismus. Když budete cvičit v kratších intervalech s postupným zvětšováním intenzity, spálíte více kalorií. S tím souhlasí i hlavní nutriční specialistka Světa zdraví Monika Bartolomějová. „Budete-li mít ale špatně nastavený jídelníček, k vysněné postavě vám nepomůže žádný druh sportu,“ říká.

Zařaďte do stravy syrové potraviny. Ke každému jídlu jezte čerstvou syrovou zeleninu a každý den zařaďte do jídelníčku ovoce. Tyto potraviny jsou plné živin a fotochemikálií, které vám pomůžou udržet si váhu – nebo ji získat. Před každým jídlem snězte tři plátky jablka, pomeranče nebo grepu – kontrolují výkyvy inzulinu a cukru, takže se budete cítit sytější.

Ukázkový jídelníček na jeden den:

Snídaně: 3–4 žitné plátky chleba s nízkotučným sýrem cottage a grapefruitem nebo vegetariánská zeleninová omeleta (brokolice, květák, kapusta, tykev, cibulka, celer)

Oběd: 200 g krůtích prsou (dva nebo tři plátky) a sendvič s nízkotučnou mozzarellou

Večeře: 150 g lososa s bazalkou a divokou rýží

Kterých šest potravin vám pomůže vytvarovat bříško? Podívejte se na VIDEO:

Video se připravuje ...
Šest potravin, které vám pomohou vytvarovat "pekáč buchet" na břiše. • VIDEO: Jiří Sládeček / BPŽ

 

 

Autor: aši

Diskuse ke článku

.

Aplikace a kalkulačky

BMI
kalkulačka
Výpočet
energetického
příjmu

Jídelníčky na míru

Vyberte si jídelníček na míru
a hubněte konečně efektivněji