Velikonoční vajíčková tlačenka se té zabíjačkové podobá snad jen v tom, že do obou je nutné použít želatinu, Jinak ale základ této pochoutky tvoří hlavně vejce natvrdo. Možná vás napadne, že nevypadá zrovna lákavě, ale nedejte se. Chutná skvěle a pokud si pohrajete s její přípravou, dokážete vytvořit krásně barevnou mozaiku.
Suroviny:
- 1 sklenice nakládané zeleniny
- 1 polévková lžíce nasekané petrželky nebo pažitky
- 200 g šunkového salámu
- 2 polévkové lžíce práškové želatiny
- 5 ks vajec natvrdo
- sůl, pepř
Postup:
Slejte nálev ze zeleniny a na dvě hodiny do něj dejte nabobtnat želatinu. Pak ji na velmi mírném plameni zahřívejte, aby se rozpustila, ale pozor, nevařte! Do želatiny přidejte všechny ingredience pokrájené na drobné kostičky, opatrně promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
Vlijte do igelitem vyloženého srnčího hřbetu, nebo plňte do tlačenkové nohavice. Nechte vychladnout a dejte ztuhnout do lednice. Podávejte s bílým pečivem.