Velikonoční pečínky: Recept na tradiční naloženou jehněčí kýtu

30. prosince 2017 | 14:57

Na Velikonoční pondělí se už tradičně peče jehněčí kýta. Pokud jste se i vy letos rozhodli, že si takovou dobrotu dopřejete, ale nevíte si rady, jak na to, nezoufejte. S našim receptem nešlápnete vedle a ještě si skvěle pochutnáte. 

Hodit pečínku jen tak na pekáč by byla škoda. Proto se inspirujte našim receptem a maso pořádně naložte.

Suroviny: 

600 až 800 g jehněčí kýty 
8 lžic panenského olivového oleje 
šťávu z 1 citronu 
1 stroužek česneku 
sůl, čerstvě mletý černý pepř 
5 kuliček jalovce 
2 bobkové listy 
3 snítky čerstvého rozmarýnu 
700 g menších brambor

Postup:

V misce smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, rozmačkaný česnek, sůl a koření. Maso na několika místech propíchejte vidličkou, aby mohla marináda proniknout dovnitř. Vložte ho do nádoby, ve které se bude marinovat, maso potřete a zapíchejte do něj kousky větviček. Zakryjte fólií a nechte v chladničce odležet do druhého dne.

Omyté neoloupané brambory rozkrájejte na půlky, osolte je a pokapejte olivovým olejem a rozložte je na větší pekáč. Kýtu položte na brambory, přidejte kolem snítky rozmarýnu a bobkové listy, které zbyly z marinády.

Troubu předehřejte na 180 °C a pečte pětačtyřicet minut. Aby se maso nevysušilo, podlévejte jej během pečení marinádou. Před podáváním nechte zakryté odpočinout ještě na deset minut.

Recepty na mazanec, beránka i tipy na to, jak na Velikonoce obarvit vajíčka se dočtete ZDE >>>


Autor: red
Diskuse ke článku
.
DesktopMobile