Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

7 překvapivých věcí, které způsobují vrásky: Brčko i běhání

  • ...
    12. listopadu 2023 | 06:00

    Když mluvíme o vráskách, určitě se vám vybaví klasické příčiny, jako je například věk. Existují však zdánlivě nevinné zvyky, které k nim přispívají víc, než by vás kdy napadlo. Zjistěte s námi, které to jsou a jak těmto situacím předcházet.

    Čas zastavit bohužel nedokážeme, ale můžeme omezit určité zvyky, které přispívají k tvorbě vrásek a předčasnému stárnutí pleti. Které zvyky to jsou a jak jim předcházet, to se dozvíte v následujícím článku!

  • Spíte na jedné straně

    Pokud spíte převážně na boku, výrazně riskujete nadměrný vznik vrásek. Preferujete-li pouze jednu stranu, je navíc pravděpodobné, že se vrásky budou tvořit nerovnoměrně a na jedné půlce obličeje budou hlubší. Pokud chcete vráskám předcházet, spěte na zádech. Nechcete se vaší oblíbené polohy vzdát? Vyměňte alespoň povlečení. Spěte na hedvábném nebo saténovém polštáři, po kterém pokožka volně klouže – zbytečně se pak netře a nekrabatí jako o tvrdou bavlnu.

    VIDEO: Mýty kolem botoxu: Který je nejčastější a co na to dermatoložka?

    Video se připravuje ...
    Mýty kolem botoxu: Který je nejčastější a co na to dermatoložka? • VIDEO: Videoredakce ženských webů

  • Brčko

    Pokud své oblíbené nápoje pravidelně pijete brčkem, přivoláváte si vrásky. Svaly kolem úst, které se při sání z brčka stahují, totiž „krabatí“ okolní kůži. Vrásky se pak prohlubují každým dalším nápojem. Kávu proto pijte raději z hrnku a oblíbenou limonádu ze sklenice. Jestli si chcete váš oblíbený nápoj dál vychutnávat slánkou, používejte pravidelně anti-aging produkty a krémy, jež svalstvo vyplní a uvolní.

     

  • Řízení auta

    Během řízení automobilu můžete mít pocit, že jste před sluncem chráněná sklem. Nejnovější studie ale prokázaly, že oknem proniknou především ty nejškodlivější druhy záření. To může vaší kůži vysušovat a škodit jí tak, že vzniknou zbytečné vrásky. Pokud se tedy chystáte na delší cestu, namažte si preventivně ruce, obličej a dekolt opalovacím krémem, který pokožku hydratuje a chrání. Volte krém s vitaminem C. Ten stimuluje tvorbu kolagenu, a tím alespoň částečné vyhlazení vrásek.

  • Běhání

    Běhání je pro tělo bez pochyby velmi zdravým návykem. Bohužel ale může škodit vaší pleti. Když totiž běháte po městě, vaše pokožka je vystavena škodlivým paprskům a jiným vlivům. Ve spojení s natřásavým pohybem se kůže různě krčí a vytahuje, a tím vznikají nové a nové vrásky. Myslete proto na to, abyste nevystavovala více pokožky, než je nezbytně nutné. Běhejte s dlouhými rukávy a nohavicemi a na obličej si namažte ochranný krém.

  • Cukrová nálož

    Kdo by to byl řekl, že se ranní dortík, který jste si dala k snídani, podílí na vzniku vašich vrásek. Takzvaná glykace je jednou z hlavních příčin předčasného stárnutí pleti. Vysoké množství navázaného cukru v krvi totiž způsobuje, že kolagen v pokožce začne povolovat. Tím se snižuje elasticita kůže a tvoří se nehezké vrásky. Myslete na svou pleť a místo klasického bílého cukru slaďte přírodními sladidly. Vyhýbejte se limonádám, uměle slazeným bonbonům a dalším pochutinám, které by vaší pleti mohly škodit.

  • Sluneční brýle

    Máte ráda sluníčko? Užíváte si každou chvilku, kterou můžete strávit nahříváním v jeho paprscích? Pak určitě nezapomínejte na sluneční brýle. Pokud se totiž vystavujete slunci a brýle nemáte, svaly v obličeji jsou napjaté, krčí se, a tím napomáhají vzniku vrásek. Sluneční brýle jsou proto nutností, abyste nemžourala, a zbytečně si tím nezadělávala na další a další vrásky na citlivé kůži okolo očí. Vyberte si tedy kvalitní brýle, jež budou lichotit vašemu obličeji, a udělejte z nich nepostradatelného parťáka pro slunečné dny.

     

  • Čištění pokožky

    Když si večer odličujete a čistíte obličej, dávejte pozor na oblast kolem očí. V těchto místech je pokožka velmi citlivá a tenká. Navíc má méně mazových žlázek než jinde na obličeji. Je proto náchylnější na podráždění a vysušení. To přispívá ke vzniku jemných vrásek. Při smývání líčidel proto věnujte zvýšenou pozornost právě této oblasti. Odličujte se jemně a kůži nedřete. Raději naneste čisticí mléko na tamponek a na několik vteřin ho přiložte. Následně jemně otřete uvolněný make-up. Pozor si dávejte i při čištění obličeje. Peelingový gel by se vůbec neměl dostat k oblasti kolem očí. Narušil by totiž strukturu pokožky a taktéž by vedl ke vzniku vrásek.

    Kosmetiku pro zdravou a mladě vypadající pleť vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

     

Autor: red
Klíčová slova:  krása, trendy, pleť, péče o pleť, vrásky, beauty
Diskuse ke článku
.