Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Odhalte tajemství korejské kosmetiky: Proč byste ji měla začít používat?

3. května 2023 | 06:00

Pýchou všech korejských žen je šťavnatá pleť bez nedokonalostí. Na své skincare si dávají opravdu záležet a péči o pleť berou jako rituál. Jejich speciální péče se skládá z několika kroků, ty sice zaberou nějaký čas, výsledkem je ale dokonalá pokožka. Vyzkoušejte ji i vy!

Korejské ženy jsou známé pro svou lásku k pokožce a podle toho se o ni také starají. Jejich pleť bývá v neuvěřitelně dobré kondici a je jedno, jestli jim je zrovna dvacet nebo čtyřicet. Sázejí na důslednost, pravidelnost a důležitá je pro ně prevence. O svou pleť se proto starají s jistou předvídatelností, díky které se tak úspěšně vyhýbají kožním problémům. 

VIDEO: Influencerka PetraLovelyHair radí: Jak probudit pleť do nového dne? 

Video se připravuje ...
Influencerka PetraLovelyHair radí: Jak probudit pleť do nového dne? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Mezi největší přednosti K-beauty, jak se často korejské kosmetice přezdívá, je inovativní složení. Korejci sázejí na vývoj, a jelikož jsou korejské ženy velice náročné na svou pleť, přidávají do kosmetických produktů látky v té nejlepší kvalitě. Proto je jejich kosmetika tak účinná.

 Další předností jsou neobvyklé luxusní ingredience. Často v produktech najdete například šnečí sliz, hadí jed nebo kaviár. Přestože se jedná o exkluzivní přísady, produkty korejské kosmetiky jsou cenově dostupné. U každého produktu se navíc dočtete, jak které ingredience přesně působí. Máte tak dokonalou kontrolu nad tím, co své pleti poskytujete.

Korejská péče v 10 krocích

Prvním krokem je čištění pleti pomocí oleje, který nejlépe odstraní make-up, ale i zbytky SPF. Následuje dočištění pomocí čisticí pěny nebo gelu. Třetím krokem je použití peelingu. Korejská kosmetika příliš neholduje peelingům s hrubšími částečkami, které mohou pleť podráždit. Vhodnější jsou například exfoliační gely, které jsou jemnější.

Dalším krokem je tonizace pleti. Toner podpoří vláhu v pleti a její revitalizaci. Pátý krok zahrnuje hydratační esenci. Jedná se lehký přípravek, který obnovuje rovnováhu pokožky, hydratuje a neutralizuje bakterie. Po esenci přichází na řadu sérum, následují pleťová maska, oční krém, hydratační krém a posledním krokem je použití krému s SPF (ten však aplikujete pouze při denní rutině). Ačkoliv to nevypadá, celá tato skincare zabere pár minut, a jakmile uvidíte první výsledky, už nebudete chtít o svou pleť pečovat jiným způsobem.

Kosmetické produkty za výhodné ceny pořídíte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

 

Autor: Aneta Valešová