Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Potvrzeno: Po pivu budeme krásnější a zdravější!

  • Potvrzeno: Po pivu budeme krásnější!
    14. března 2022 | 06:00

    Přestože většina z nás zná pivo především jako lahodný nápoj, má i řadu jiných prospěšných vlastností. Díky nim může zlatavý mok posloužit pro pěstění krásy a pro zdraví.

    Pivo skutečně obsahuje prospěšné látky, které našemu tělu dělají dobře. Jsou to především proteiny a vitaminy skupiny B, které mimo jiné zlepšují kvalitu pokožky, nehtů a vlasů. Obsahuje také minerály, například železo, vápník, fosfor, křemík, či antioxidanty, které zpomalují stárnutí organismu. Pokud jde o doporučené denní množství piva, u žen by nemělo překročit dvě třetinky. Vedle popíjení je ale pivo i skvělým pomocníkem při domácím zkrášlování. Jak a na co se dá využít?

  • Pivní lázeň pro krásnou a hebkou pleť

    Pivní lázeň zjemňuje pokožku a uvolňuje svalstvo. Dá se připravit i doma. Jak? Stačí si napustit vanu přiměřeně horké vody a do ní nalít jeden až dva tmavé ležáky. Doba lázně by měla být asi dvacet minut. Poté se stačí lehce opláchnout sprchou.

  • Čistí póry místo kosmetičky

    Pivní maska pomáhá při obtížích s mastnější pletí a rozšířenými póry. Zároveň pleť vyživuje a zabraňuje vzniku vrásek. V misce smícháme dvě lžíce sušených pivovarských kvasnic, lžíci olivového oleje a lžíci tekutého medu. Kašičku naneseme na obličej a necháme působit asi 10 minut. Poté obličej opláchneme vlažnou vodou.

  • Na unavené vlasy pro jejich výživu

    Výživný zábal z piva a vajíčka používaly na vlasy už naše prababičky. Patří mezi nejosvědčenější domácí vlasovou péči. V misce smícháme 30 ml piva a jedno vejce. Směs naneseme na suché vlasy, přikryjeme je fólií a zabalíme do ručníku. Necháme působit asi 20 minut a poté opláchneme.

    Další domácí vlasovou masku můžete zkusit podle našeho videonávodu: 

    Video se připravuje ...
    Vyzkoušeno za vás: Vlasová maska z majonézy • VIDEO: Lucie Houdková

  • Větší dekolt? Pro oblejší prsa

    Je pravda, nebo jsou to jen povídačky, že pivo zvětšuje poprsí? Pravda je to jen částečně. Pivo sice obsahuje fytoestrogeny, tedy rostlinné látky podobné ženským hormonům, ale jen ve velmi malém množství. Pro větší prsa bychom musely vypít piva víc, než je pro zdraví prospěšné. To by pak hrozila mimo jiné nadváha a závislost na alkoholu.

  • Do polštáře na dobré spaní

    Chmelové šištičky jsou odedávna považovány za skvělý prostředek proti nespavosti. Mají totiž sedativní účinky. Dají se napěchovat do polštáře, výborně fungují jako uspávadlo. Na spaní si z nich můžete připravit také čaj. Půl lžičky sušených šišek zalijte sklenicí horké vody a nechte pod pokličkou osm minut louhovat. Proceďte a pijte po doušcích.

  • Zlepšuje imunitu proti chřipce a infekcím

    Vzhledem k tomu, že pivní chmel má protizánětlivé účinky, hodí se pivo i proti chřipce a jiným virózám. Proto je vhodné si občas skleničku piva dopřát.

  • Posilovač vlasů pro lepší kvalitu konečků

    Vyrobíme si domácí pivní šampon. Zvyšuje objem, lesk a pevnost vlasů. Hrnek piva přivedeme k varu a necháme ho vařit tak dlouho, až se jeho objem zredukuje na čtvrtinu. Tím odstraníme z moku alkohol, který by vlasy vysušoval. Vychladlou pivní redukci smícháme s oblíbeným šamponem a můžeme rovnou použít.

  • Leštička vlasů pro krásnou hřívu

    Pro lesk vlasů funguje voda z piva, rozmarýnu a jablečného octa. Rozmícháme půl deci vody, dvě lžičky jablečného octa, půl deci vlažného piva a pět kapek esenciálního oleje z rozmarýnu. Směs nalijeme do rozprašovací lahvičky, nastříkáme ji na umyté vlasy. Zabalíme do mikrotenu, vhodného šátku a necháme působit přes noc. Druhý den vlasy opláchneme, vysušíme. Budou mít vysoký lesk.

  • Tip Blesku zdraví: Na kosti si dejte pivo

    Jedno pivo denně pomáhá kostem. Zjistili to vědci z americké Tuftsovy univerzity. Větší popíjení moku ale naopak kosti oslabuje.

    Další zajímavé články z oblasti zdraví najdete v aktuálním vydání Blesk zdraví, které si můžete koupit i v našem iKiosku:

Autor: sia
Klíčová slova:  zdraví, zdraví a nemoci, TĚLO, krása
Diskuse ke článku
.
Video se připravuje ...