Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Pecky z redakce: Vůně, která dodá elán, hvězdná móda nebo vodní svět jako na dlani

  • pecky z redakce
    3. července 2023 | 06:00

    Léto je v plném proudu a i Pecky z redakce mají tak trochu nádech léta. V dnešním výběru najdete opět zajímavosti z módy, cestování nebo prázdninové limitky.

    Pokud se chystáte k moři, máme pro vás tip, jak si užít pohodlně šnorchlování nebo jak si odpočinout, přestože vyrážíte s dětmi. Najdete tu i dvě kolekce inspirované známými osobnostmi, tak se na to pojďme podívat.

  • Svět pod vodou

    Prozkoumejte svět pod hladinou. Šnorchlovací maska Easybreath 500 nabízí panoramatické vidění a umožňuje dýchání nosem i ústy. Poznávejte podmořský svět s maskou, ve které můžete zcela přirozeně dýchat. Nabízí ji Decathlon ve více barevných variantách za 599 Kč.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Jezírko plné medúz na ostrově Eil Malik • VIDEO: Facebook.com/GoPro

  • Hvězdná spolupráce

    Značka CHATTY představuje letní spolupráci s herečkou Marikou Šoposkou. Novinka navazuje na úspěšnou realizaci večerních šatů na Opening Party karlovarského filmového festivalu v minulém roce. Výsledkem naší společné práce je letní set, který obsahuje letní šaty, komplet vesty a šortek a bucket hat. Outfit je vytvořen ve dvou barevných variantách, modré a oranžové, které se vzájemně doplňují. Pro návrhářky značky CHATTY je tato letní spolupráce přirozeným navázáním na osobní přátelství a radost z předchozí spolupráce. „S Marikou nás pojí osobní přátelství a porozumění v preciznosti vznikajících věcí. Na Marice obdivujeme její neotřelý styl, který jen podtrhuje její přátelskou a milou povahu. Tato exkluzivní spolupráce vznikla spontánně a s lehkostí, jak je nám všem vlastní.”, dodává jedna z návrhářek značky Anna Tušková.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Tereza Maxová: Miluji blešáky, úlovky z nich mi lidé vždycky chválí • VIDEO: videohub

  • Probudí pozitivní energii

    Buďte odvážní a překonejte své limity s vůněmi Greater pro ni a pro něj. Vyvolají ve vás pocit sebevědomí díky inovativní technologii AuraScent a zůstanou s vámi po celý den! Zářivě květinová vůně plná energie se smyslně dřevitým základem, protkaná jasnými paprsky ovocných tónů. Jedinečná technologie pomáhá probouzet pozitivní emoce a vytváří inspirativní auru, která vám dodává sebevědomí do dalšího dne.

    Podívejte se na video:

    Video se připravuje ...
    Gábi se nebojí zeptat: Proč si vybíráme partnera, který nám voní • VIDEO: Adam Balažovič

  • Festivalový koktejl

    Hitem letošního léta je jednoznačně spojení marakujového likéru, prosecca a sody, které do jedinečného celku doplní espresso L’OR. Během prvního červencového týdne můžete L’OR Maracuja Coffee Spritz přijít ochutnat do karlovarských hotelů Thermal a Salvator. V nabídce jsou i další neodolatelné kombinace, ale tento signature drink byste neměli minout. Pokud do víru Varů na šálek výborné kávy L’OR nebo s ní připravený drink neplánujete vyrazit a letní sluníčko si budete na začátku prázdnin užívat z pohodlí domova, vězte, že si dokonalou pochoutku můžete snadno připravit i sami.

  • Ženy

    Autorská výstava Ondřejky Stechr s názvem ŽENY symbolizuje hlavní téma její tvorby a bude k vidění od 26. 6. do 27. 7. ve výstavní síni Antonína Navrátila v Praze na Žižkově. Její inspirací a nosným tématem tvorby je ženská postava až v dramatickém pohybu. Ondřejka Stechr tvoří v různých tematických celcích. Tyto celky vychází z volby použití barevné škály a také v závislosti na velikosti formátu obrazu od divokých abstraktních maleb až po klidné téměř fotorealistické pojetí ženské tváře, postavy i aktu. Do většiny obrazů vkládá vlastní příběh a s ním spojené emoce, plné barev. Nosnou motivací je psychosociální přesah a psychoterapeutický efekt malby. Inspirací pro její tvorbu jsou příběhy z vlastního života i příběhy lidí z blízkého okolí a lidí, kteří s různými osobními příběhy, traumaty k ní přicházejí na psychoterapeutická sezení i s žádostí o pomoc v sociální problematice. Okrajově se věnuje i tématu přírody. Vzhledem k jejímu současnému pohybovému omezení se zdá, že svými obrazy hledá svou vlastní cestu: pohyb-chůzi, o niž ji nemoc postupně od roku 2014 připravila. Z důvodu tohoto omezení se věnuje malbě akrylem na menší a střední plátna, kterou zvládne i vsedě na invalidním vozíku. Její pohybové omezení jí ukázalo zcela jiný svět, jiný úhel pohledu na život a společnost.

  • Dokonalé křivky

    STRIX, prémiová značka sportovního a volnočasového oblečení, spojuje v nové kolekci nejnovější technologie a materiály s barvami letošní sezóny. Tým designérů a odborníků dbá nejen na funkčnost, ale také na estetiku oblečení. Použity jsou funkční materiály, které zajišťují optimální prodyšnost a odvádění vlhkosti, aby pokožka zůstala suchá a příjemná. Oblečení je navíc tvarované tak, aby lichotilo různým postavám a zdůraznilo jejich přirozenou krásu. Vysoký pas, prodloužená zadní délka, stojatý límeček a skryté kapsy jsou jen některé ze speciálních moderních střihů, které přidávají oblečení unikátní vzhled a praktickou funkčnost. Novou kolekci najdete na webu GymBeam!

  • Rebelie s ženskou něžností

    Vuch představuje novou kolekci Wild One, která vznikla ve spolupráci s českou raperkou Sharlotou, která je známá svým extravagantním stylem. Stejně jako v předchozí úspěšné kolekci pro značku Vuch i tentokrát vládne limitované edici rebelie v protikladu s něžnou ženskostí. Vystihují to i zvolené barvy, které jsou černá a růžová. Nové kabelky, peněženky a batůžky v limitované edici nesou název Rider, Lady a Adventure seeker a všechny jsou v provedení růžové nebo černé s výraznými stříbrnými detaily. Vybírat tak můžete podle nálady a být buď princezna nebo rebelka. Kolekce tak vystihuje i samotnou Sharlotu, která se na designu podílela. Sama má ráda výstřednost, kterou je proslulá, v této limitce ale nechala vyniknout jak něžnou ženskost, tak svou rebelskou povahu.

  • Ekologická kráska

    Značka Tefal přichází s novou napařovací žehličkou EasyGliss Eco. Tato kráska potěší, jak na pohled, tak svojí funkčností. Nejen, že je žehlička neobyčejně výkonná a varhánky na oblečení již nemají šanci, ale překvapí vás i její významná úspora energie. Za pomyslnou třešničku na dortu můžete považovat minimalistický a osobitý design a to, že se můžete spolehnout i na možnost opravitelnosti po dobu 15 let s rychlým a levným dodáním z 6200 opravárenských středisek. Tefal tak napomáhá k ochraně životního prostředí a omezování odpadu.

  • Vodní šaty

    Mattoni letos slaví 150 let od svého založení a při této příležitosti představí fashion capsuli inspirovanou vodou, udržitelností a cirkularitou. Ikonické “vodní” šaty, se tímto vrací do hry a v nové verzi 2023 ovládnou karlovarský filmový festival. Návrhář Lukáš Macháček se se svým týmem zhostil nelehkého úkolu – návrhu nových “vodních” šatů inspirovaných modelem, který v legendárním TV spotu vynesla topmodelka Hana Soukupová. Ty budou bezesporu přitahovat největší pozornost. Privilegium je vynést tentokrát připadne na topmodelku Pavlínu Němcovou, návrhářovu blízkou přítelkyni a múzu. Vodní šaty předvede v neděli při příležitosti slavnostního přípitku Mattoni a MFF KV. Vodní šaty budou následně věnovány Klubu cystické fibrózy, neziskovému partnerovi MFF KV, který je v online aukci vydraží a získané peníze využije na své projekty pomoci nemocným.

  • Osvěta v oblasti bublinek

    „Cava je kvalitní a chutné víno a v České republice jeho popularita rychle narůstá. Jeho příznivou cenu mají ‚na svědomí‘ různé faktory, například to, že mnoho španělských vinařství umí při produkci cavy chytře využívat moderní technologie, což snižuje výrobní náklady. V neposlední řadě se u cavy takříkajíc neplatí za značku, na rozdíl od pravého Champagne,“ uvádí Lenka Dulíková ze společnosti, která je výhradním distributorem španělských šumivých vín z vinařství Mont Marçal pro Českou republiku. Španělé začali s produkcí cavy ze stejného druhu hroznů, z jakého se vyrábí francouzské champagne. V roce 1887 však byly penedèské vinice napadeny mšičkou a bylo zapotřebí odrůdy pro výrobu cavy pozměnit. Zavedla se původní domácí réva plodící bílé hrozny namísto hroznů tmavých, čímž nápoj získal originální vlastnosti, jež umožnily další vývoj cavy. Rozhodně je to nápoj, který byste měla v létě ochutnat. Nejsou totiž bublinky jako bublinky!

  • Zabaví vaše děti

    Prázdniny jsou tu, a abyste si i vy mohli na dovolené s vašimi ratolestmi trochu odpočinout, mají hotely Falkensteiner připravenou zábavu i pro ně. A to ať  vyrazíte do jakékoli destinace! Sportovní Falkys & Falkons kempy nabízejí fotbalové, tenisové, horolezecké, jezdecké, ale i cheerleadingové akademie. Fotbalové kempy se připravují ve spolupráci s předními kluby Hannover 96 z Německa, rakouskou FK Austria Vídeň a italským Cagliari Calcio. Takovou šanci, jak se ještě více přiblížit velkému snu stát se profesionálním fotbalistou, najdete málokde. Vzdělávací aktivity se hravě začleňují do animace, děti se učí nové věci a mohou také kreativně „upustit páru“, protože zábava zůstává vždy na prvním místě. V rámci programu se také přirozeně připomene faktor udržitelnosti – v závislosti na zaměření hotelu, jeho poloze a konkrétních podmínkách prostředí. Tohle jen střípek toho, co všechno si můžete pro své děti vybrat. A sami si můžete užít chvilku odpočinku.

Diskuse ke článku
.