Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Adoptivní mámy: Které slavné ženy daly šanci na lepší život opuštěným dětem?

  • Nela Boudová
    20. března 2023 | 06:00

    Rozhodly se poskytnout domov a dát lásku dětem, kterým osud nedopřál možnost vyrůstat s vlastními rodiči.

    Být maminkou je touha většiny žen, ale ne všem se to přání splní. Kdo ze známých osobností českého showbyznysu dal šanci na lepší život opuštěným dětem?

  • Veronika Žilková (61): Osvojila si sourozence

    Měla pět vlastních dětí, jedno z nich bohužel už není naživu. S prvním manželem Jiřím Hanychem má dceru Agátu. S druhým mužem Markem Navrátilem syny Vincenta a Cyrila, s Martinem Stropnickým dceru Kordulu a syna Melichara, který zemřel jako miminko. Ke svým vlastním dětem si ale ještě z dětského domova adoptovala další dvě: sourozence Honzíka a Markétu. Nikdo si je totiž nechtěl vzít, protože byli dva. Zamilovala se do nich na první pohled a vzala si oba.

    Video se připravuje ...
    Veronika Žilková se synem Vincentem Navrátilem na Lvech: V jakém filmu spolu hráli? • VIDEO: Markéta Reinischová, David Turek

  • Lucie Benešová (48): Dává šanci na lepší život

    Oblíbená blonďatá herečka ze seriálu Slunečná je v soukromí pečující a milující matkou čtyř dětí. S hercem Filipem Blažkem má nejstaršího syna Luciána. Se současný mužem, hercem Tomášem Matonohou, má Štěpána a Lauru. A kromě nich také adoptovanou, dnes už dvaadvacetiletou Sáru. Tu si brala domů, když jí bylo šest. Chtěla někomu pomoct změnit jeho život k lepšímu a dát mu šanci na normální život. Adopci Sáry bere jako nejlepší rozhodnutí. Lucie chtěla velkou rodinu, protože jako jedináček bývala často sama.

  • Hana Čížková (69): Získala dítě, ale ztratila manžela

    Syna Honzu má herečka z manželství s fotografem Janem Fialou. Přestože se pokoušeli ještě o jedno dítě, nebylo jim přáno. Uvažovala proto o adopci, ale její muž z toho nebyl moc nadšený. Až když byl jejich syn dospělý, tak k tomu svolil a z dětského domova si přivedli devítiletou holčičku Janu. Neuplynul ani měsíc a radost z adoptované Janičky vystřídal šok. Její muž nečekaně zemřel na infarkt. Ze dne na den tak na všechno zůstala sama. Všechno to ale zvládla a dnes má pocit, že je její opravdovou matkou.

  • Nela Boudová (55): Vzala si děvčátko z Klokánku

    Když její dva synové dospěli, rozhodla se pro adopci. Z dětského domova si přivezla tehdy šestiletou holčičku Alexandru. Už dříve si domů brávala děti z dětských domovů. Na víkend k nim jezdila také holčička z Klokánku, která měla maminku ve vězení. Sašenku poznala v Dětském domově Domino v Plzni, kde pomáhala. Když ji uviděla, hned si ji zamilovala. Nejdříve si ji vzala párkrát na víkend a pak požádala o pěstounskou péči.

  • Alice Nellis (52): Natočila Konkurz na rodiče

    Když byla malá, měla báječnou kámošku, která byla adoptovaná. Protože tato režisérka a scenáristka dlouho nemohla otěhotnět, tak adoptovala dvě děti, holčičku Ellu a chlapečka Olivera. Nakonec jí ale bylo přáno a se svým třetím manželem, kameramanem Matějem Cibulkou, přivedla na svět syna Františka. Podle vlastní zkušenosti s adopcí natočila dokumentární film Konkurz na rodiče (2014).

Autor: Dana Drázská
Klíčová slova:  vip, ze života hvězd
Diskuse ke článku
.