Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Outfity zachycené v ulicích Prahy: Na kolik vás vyjde nadčasová klasika?

25. dubna 2023 | 06:00

Nedávný Mercedes-Benz Prague Fashion Week přinesl vyjma talentu tamních designérů i notnou dávku street wearu, který se nesl na vlně nadčasovosti. Naservíroval tak základy šatníku v podobě oversized sak, ikonických džín, tenisek i maxi šatů. Jak je vynést a na kolik vás jeden look nadčasového minimalismu přibližně vyjde?

Do 14 000 Kč: Na maximum!

Maxi šaty minimalistického střihu jsou nedílnou součástí jarního a letního šatníku. Poslouží vám na mnoho sezon dopředu, a tak skýtají jednu z výhodných investic. Jedním z vládnoucích střihů se opětovně stává jednoduchá silueta se smyslnými průstřihy, která vám dodá sebevědomí na maximum. Abyste jim dodala stylingovou rovnováhu, hravé kombo budou tvořit pospolu s oversized biker bundou se značně omšelým vintage nádechem. A obuv? Slušet jim budou především sandálky na podpatku!

Nákupní tipy: šaty Calvin Klein, prodává Zalando.cz, 8990 Kč; kožené sandálky Kazar, 3290 Kč; bunda Zara, 1399 Kč

Další trendy inspiraci naleznete ve videu:

Video se připravuje ...
Jaké šaty poletí v roce 2023 • VIDEO: Videohub

Do 12 000 Kč: S jistotou

Wide leg džíny s vysokým pasem vám zajistí absolutní pohodlí. Navíc vzhledem k dlouhým nohavicím – až na zem – vám opticky prodlouží siluetu. Pokud se chcete do komfortu zahalit od hlavy až po paty, doplňte široké džíny úpletem a cool jarní bundičkou košilového střihu. Nezbytnou součástí looku, který dotvoří uvolněný casual vzhled, jsou bezesporu nadčasové tenisky.

Nákupní tipy: džíny s.Oliver, po slevě 1119 Kč; úpletový top Massimo Dutti, 1595 Kč; bunda Zara, 1399 Kč; tenisky New Balance, 2999 Kč; kabelka Mybelka, 3090 Kč; náušnice H&M, 149 Kč; prsten Mango, 399 Kč; sluneční brýle Bijou Brigitte, 17,95 € (cca 421 Kč)

Do 11 000 Kč: Smyslná kovbojka

Hlavními trendy tahouny pražského fashion weeku byly kovbojské boty, které dostaly nálepku nejvíce sexy obuvi. Evokují totiž nespoutanou divokost i rozvernost s jistou dávkou drzosti a šmrncu. Ty jdou ruku v ruce s maxi denimovou sukní, která letos obzvláště exceluje. Pro cool efekt ji doplňte oversized sakem přepásaným opaskem s westernskou estetikou.

Nákupní tipy: top Massimo Dutti, 995 Kč; kardigan Massimo Dutti, 1595 Kč; sukně Mango, 1299 Kč; sako H&M, 999 Kč; kabelka Loro Oro, 2590 Kč; pásek Zign, prodává Zalando.cz, 480 Kč; kovbojské boty CUPLÉ, prodává Zalando.cz, po slevě 3025 Kč

Stylový outfit za výhodné ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Na další looky z Mercedes-Benz Prague Fashion Week, které exkluzivně pro Blesk pro ženy zachytila fotografka Rozálie Růžičková, se podívejte v naší fotogalerii:

Autor: Žaneta Podlahová