Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tereza Kostková: Těší mě, že se mnou můj patnáctiletý syn jezdí pořád na dovolenou

Video se připravuje ...
11. června 2023 | 06:00

Herečka Tereza Kostková má teď diář nabitý k prasknutí. Moderuje v Českém rozhlase a před sebou má další hezké pracovní nabídky. Jednou z nich je i role v Letních shakespearovských slavnostech. V létě si dá ale přece jen volnější režim, a tak bude mít prostor i na nějakou dovolenou.

Nejvíc se těší na to, jak si užije prázdniny na zahradě a do toho bude jezdit na výlety. Odpočinek si užije také u moře, kam se chystá se synem Tondou (15). Ten se svou mámou jezdí rád i ve svém věku, za což je herečka vděčná. „Vážím si toho, že můj milý syn chce se mnou jet, takže budeme spolu taky. Musím říct, že mě moc těší, že to není pro něj otrava,“ prozradila Tereza na tiskové konferenci k představení letošních Letních shakespearovských slavností.

V Letních shakespearovských slavnostech patří do slovenské sekce. Zahraje si totiž Gertrudu v Hamletovi, který dorazí na pouhé tři večery až z Bratislavy. Zatímco hra bude celá ve slovenštině, jediná Tereza bude mluvit česky, což je záměr. „Mám pocit, že divadlo je jeden univerzální světový jazyk. Ve chvíli, kdy se potkáte ve výkladu a v tématu, tak už je jenom jedno divadlo a je to velmi spojující záležitost,“ řekla herečka.

A co se jí na Slovensku líbí nejvíc? „Já nerada dělám univerzální závěry, i Češi umí být emotivní, ale je pravda, že oni mají takový slovenský drive. Ta národnost a herci jsou mi velmi blízcí. Myslím, že to dělají moje španělské kořeny. Způsobují, že si s těmi slovenskými herci, s tou emočností velmi rozumím a ladím s ní, takže se v tom cítím velmi dobře,“ přiznala Tereza.

Co dalšího ji v létě čeká a jaká je její srdcovka od Shakespeara? Podívejte se na celý rozhovor s Terezou ve videu v úvodu.

Autor: Štěpánka Bínová
Video se připravuje ...