Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Prostřeno! Neúspěch nejstaršího samorosta: Krvavé maso a syrové brambory

11. června 2012 | 08:20

Tento týden spolu večery u stolu stráví dva Petrové a tři ženy z Liberecka. Ten nejlepší z nich si odnese 40 000 korun. Je to velká výzva. Petr první to však asi nebude. Svým hostům totiž naservíruje nedopečenou žíváňskou se syrovými bramborami. Ale kdo ví...

Pomyslnou hozenou rukavici tentokrát zvedne celkem vyrovnaná, slušná a klidná smíšená parta. Jde o převážně vesnické Prostřeno!, ve kterém uvidíme několik prostorných obydlí a pejsků (jednoho dokonce tančícího).

Bude to týden bramborový a zavinutý. Podávají se rolády slané a sladké, losos a jedna (bohužel nedopečená) živáňská. Pánové jsou jedlíci a nestydí se za to. Nesešli se ale žádní velcí milovníci sladkého.

Vztahy jsou natolik uvolněné, že po sobě hosté několikrát dojídají. Nakonec přijde chvilka rozjímání v kostele a hned poté finále!

V pondělí vaří: Petr Novák (45)

Nejstarší samorost z Všelibic, vyučený Petr, je nejlepším strávníkem týdne. Je ženatý a s manželkou Simonou mají tři děti - dva dospělé syny a dceru, která je přes týden s maminkou v Liberci.

A právě jeden ze synů Petra do pořadu přihlásil. Myslí si totiž, že táta umí dobře vařit. Jeho úmysly však nejsou zcela nezištné. Těší se totiž na výhru, kterou by mu otec věnoval na svatbu.

Pětačtyřicetiletý Petr, který pracuje jako stavební dělník, žije většinou v komfortní chatě uprostřed zahrady a krásné přírody. Je to chlap, který má rád fyzickou práci v lese. Přes týden se o sebe stará sám, a tudíž umí vařit.

Víkendy tráví rodina společně v útulné dřevostavbě ve Všelibicích v krásné přírodě a na rozlehlé zahradě, kde pracovitý Petr stále něco kutí. Soused chová koně - je to opravdový ráj.

Své hosty překvapí chlapskou zelňačkou, která je rustikální možná až moc, zelí chtělo trochu pokrájet. Mladší už neznají živáňskou pečeni, kdysi vyhlášenou československou pochoutku. Nervózní Petr si kuchtění špatně načasoval, ohniště roztopil pozdě. Tahle dobrota z alobalu by potřebovala více času a asi i méně pálivé papriky. Nikdo nemá rád syrové brambory. Ani zmrzlina s domácím griliášem a karamelem ale nezachutná...

Spraví dojem z nepovedené večeře pohled z koňského hřbetu? Sledujte dnešní Prostřeno! na Prima family už v 18 hodin a dozvíte se, jak hosté zhodnotí večer u Petra prvního.

Jaký je Petr Novák

Charakter: Samostatný, pracovitý, někdy prý výbušný, ale i dobrý bavič.

Zájmy: Práce v lese a na zahradě. Sport. Koně a příroda.

Vztah k vaření: Vaří moc rád. Denně vaří také obědy pro kolegy z práce. Nejraději vaří omáčky a polévky, upřednostňuje českou kuchyni a grilování.

Chutě: Jí vše, má rád grilovaná masa.

Nesnáší: Sladká jídla, ale pokud mu je někdo naservíruje, tak je sní. U stolu rýpání v jídle.

Motto: Vychovat slušně své děti a mít dobré mezilidské vztahy.

Video se připravuje ...