Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Prostřeno! Hloupoučká Renáta servíruje spálené tousty a strouhaný eidam

5. června 2012 | 06:00

VIDEO: Tak to tu ještě nebylo! Nejmladší účastnice Renáta (17) překvapila už v pondělí svou (ne)znalostí. Losos je podle ní z kuřete. A nezklame ani v úterý, kdy "uvaří" své speciální menu.

Úterní hostitelkou je nedostudovaná a nesebekritická Renáta. Ta soupeřky svým kuchařským umem doslova šokuje. Už otvírání vína je velkým dobrodružstvím. Předkrm pak nezapomenutelným zážitkem. Hostům předloží studený spálený toastový chléb a doprostřed stolu dá misku se strouhaným sýrem.

"Proč si zvolila zrovna tenhle předkrm?", ptá se Renáty překvapená Kristýna. "To je takové lehké jídlo. Jen na chuť," dostává jasnou odpověď.

Strouhaný sýr si navíc všichni na toast musí nandavat rukou. "Rení, mně třeba vadí, jako že to musíme dělat rukama. Teda mně aspoň osobně," nenechává si své pocity pro sebe znechucená Gábina. 

Dotčená Renáta se cítí ublíženě. Zřejmě je přesvědčená, že závistivé soupeřky nedokáží její kuchařské "umění" patřičně ocenit. Dojde i na slzičky.

"Toasty už byly studené, takže to už nemělo ten efekt, který asi měl být, že by se ten sýr roztekl," snaží se hostitelku omlouvat přátelská Kamila.

Jak tohle dopadne? Osuší Renátiny slzy pouťová zábava? Sledujte dnešní Prostřeno! na Prima family už v 18 hodin a dozvíte se vše.

Video se připravuje ...
(Ne)šikovná Renáta udělá dobrodružství i z otevírání vína bez vývrtky. • VIDEO: FTV Prima

V úterý vaří: „herečka“ Renáta Palicová (17)

Nejmladší účastnice pochází z Frýdku-Místku. Přerušila střední školu, nyní pracuje jako telefonní operátorka. Bydlí s rodiči, sestrami a malým synovcem, takže byt praská ve švech. 

Do pořadu se přihlásila sama, protože se chce něčemu přiučit. Těší se na nové lidi a příjemné natáčení. Chce vyhrát. Pokud se jí to podaří, s čímž vlastně počítá, investovala by do své další kariéry.

Renáta je totiž přesvědčena o tom, „že o věku to určitě není“. Každý prý může vyhrát…
Autor: FTV Prima

Renáta je totiž přesvědčena o tom, „že o věku to určitě není“. Každý prý může vyhrát… Údajně umí překvapit. To opravdu umí, ale možná ne tak, jak si představovala. Dobrodružství udělá z otevírání vína bez vývrtky i z první tvorby šlehačky v životě.

Nepečený moučník si žádá určitou manuální zručnost. Jak se Renátce povede? Nejvíce otazníků ale vyvolá hlavní chod jejího menu. Jaké budou „azu po tatarsku“ a rozvařená rýže z pytlíku, kterou vaří bez pytlíku?

Snad lepší než úvodní polotovar, který nutí soupeřky prohrabovat se v miskách se strouhaným sýrem a vršit ho na vystydlé tousty, které už žlutavou hmotu určitě neroztaví.

Jaká je Renáta Palicová

Charakter: Je společenská, občas nekritická. Když chce, umí být díky své práci i komunikativní.

Zájmy: Ráda jezdí na kolečkových bruslích a čte si.

Vztah k vaření: Ač mladá, vaří ráda. Ideálně jídla, jako je např. „azu po tatarsku“, tedy masové směsi. Steaků se bojí.

Chutě: Nejraději má kuřecí řízek a bramborovou kaši.

Nesnáší: Nevoní jí houby, cibule a teplá zelenina. U stolu jí nejvíc vadí mlaskání, srkání a hádky.

Motto: Život jde dál…

Video se připravuje ...