Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prostřeno! Zhrzená Renáta účtuje: Nad hlavním chodem předstírá záchvat

6. června 2012 | 05:40

VIDEO: Herecký výkon hodný Oscara předvede nejmladší účastnice Renáta (17). Ta to chce zřejmě po svém úterním fiasku svým soupeřkám "zavařit". U Mariky proto předstírá astmatický záchvat. A spouštěcím mechanismem mají být žampiony.

Ze včerejška zhrzená Renáta účtuje. Najednou nejí cibuli a u hlavního chodu se málem pozvrací. Nebo že by astmatický záchvat?

"Tam jsou žampiony. Máte je rádi všichni?", ptá se nad hlavním chodem středeční hostitelka Marika. Netuší, že svou řečnickou otázkou vnukne mladičké Renátě "geniální" nápad, jak se začít mstít za křivdy na ní spáchané.

Ta předstírá nevolnost a téměř mdloby. Lapá po dechu, otírá orosené čelo. "Co je Reni? Co se stalo?", ptá se hned starostlivá osmatřicetiletá Gábina. "Já žampiony nejím. Mně to nedělá dobře na astma," reaguje nejmladší účastnice.

Ostatní soutěžící jen nevěřícně kroutí hlavou. Sedmnáctiletá slečna se zkrátka zase předvedla. Slušný herecký výkon, Renátko!

A to zdaleka není všechno. S touhle dívenkou se ani tentokrát rozhodně nebudete nudit. Sledujte dnešní Prostřeno! na Prima family už v 18 hodin!

Video se připravuje ...
Atmosféra u stolu začíná nějak houstnout... • VIDEO: FTV Prima

Ve středu uvaří: hospodyňka Marika Kašparová (35)

Pracovitá Marika pracovala ve výrobě konfekce jako šička a dělala i servírku. Teď je v domácnosti a stará se s láskou o rodinu, syna Michaela a dceru Nikol, a o provoz domu 3 + 1 na okraji Havířova. 

Do pořadu ji přihlásila dcera, která si myslí, že maminka umí dobře vařit. Ani ona nepochybuje o své výhře. Stoprocentně si věří. Za vyhrané penízky by pořídila novou kuchyň, protože stávající je pro rodinu už malá.

Marika o sobě říká, že je pedant na pořádek. V pestrém domečku, kterému říká Kaťuše, je to znát. Ráda také pečuje o zahradu. A zřejmě miluje výrazné barvy. Ložnice je totiž tak růžová, že těžko posoudit manželovy pocity při usínání.

A co si pro své hosty připraví? Menu s převahou brambor je poněkud těžší. A ouha! Bramboráky Gábina vůbec nejí. Předkrm je též brambora –  s „plňkou“ z eidamu a nivy. Celé Maričino menu je hand made, takže zrádné struhadlo poznamená další paleček pořadu.

Jaká je Marika Kašparová

Charakter: Považuje se za klidnou, pracovitou a cílevědomou osobu.

Zájmy: Těší ji ruční práce a zahradničení.

Vztah k vaření: Vaření je Maričin další koníček, bere ho jako zábavu. Nejraději zkouší nové recepty. Upřednostňuje českou kuchyni.

Chutě: Nedá dopustit na svíčkovou.

Nesnáší: Olivy, dršťky, lilek, ledvinky a plíčka. U stolu jí nejvíc vadí arogantní a namyšlení lidé.

Motto: Spěchej pomalu!

Video se připravuje ...