Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Prostřeno! Zdeňkovo fiasko: Touží po výhře, zapomene ale na půlku surovin

11. května 2012 | 13:58

Tentokrát potečou i slzy! Rozpláče se poslední z amatérských kuchtíků, dvaatřicetiletý Zdeněk. Ten si skálopevně věří, při nákupu surovin si však zřejmě rozpis ingrediencí nechá doma. Skončí páteční Prostřeno! fiaskem?

Proč Zdeněk z Lesonic včera oponoval hostitelce, když se zmínila, že je podle ní šunková rolka příliš obehraný předkrm? Inu proto, že ji on sám zařadil do svého menu.

Přesto jí málem nemá z čeho připravit. Zapomene totiž koupit základní surovinu. „Ty vole, já jsem úplně blbej!“, vrací se udýchaně do obchodu pro šunku. 

Zdeněk zapomene koupit šunku na své neodolatelné rolky, musí se proto pro ní do obchodu vrátit
Autor: FTV Prima
Jeho zapomnětlivost se projeví ještě víckrát. Když dojde na pečení, zjistí, že mu chybí strouhanka. Ještě že bydlí společně s babičkou, která mu jí naštěstí ochotně půjčí.

Svou zapomnětlivost nakonec neutají ani před ostatními soutěžícími. Těm totiž tuhé knedlíčky v polévce příliš nejedou. „Až když jsem začal jíst, uvědomil jsem si, že jsem tam nedal vejce,“ prozradí.

Dnes vaří: šprýmař Zdeněk Karásek (32)

Zdeněk vystudoval střední školu a dnes pracuje jako zástupce vedoucího v obchodě s potravinami. Je ženatý a má dva šikovné kluky Ondřeje a Matěje.

Co si v pátek pro ostatní soutěžící připraví šprýmař Zdeněk (32)?
Autor: FTV Prima
Do pořadu ho přihlásil kamarád Jirka s kolegyní. Zdeněk je zvědavý, jak to probíhá v zákulisí, a těší se, že se přiučí a pozná nové lidi. Doufá ve výhru. Pokud se mu zadaří a získá 40 000 korun, vzal by manželku a kluky na výlet a pak synům udělal nový pokojíček.

Žena Janička podniká v místním obchodě v Lesonicích. Všichni bydlí v rodinném domku, kde žijí také jeho rodiče. Zdeněk pracuje v Benešově u Prahy a domů jezdí na víkendy.

Poslední amatérský kuchař vaří v bílém tričku, které si ozdobil předchozího večera u Adélky. Správně si na ně nakreslil čuníka, protože za chvíli hraje všemi barvami.

Základ hlavního chodu se dělá na vepřovém sádle z prasátka Pepy. Rustikální týden z Vysočiny není pro útlocitné dušičky.

Na pořadu je další vývar s domácími nudlemi a knedlíčky, do nichž Zdeněk zapomene přidat vajíčko. Nasládlá omáčka s příchutí švestek a povidel to napraví. Potečou slzy dojetí, protože hostiteli přijde líto, že týden končí. Tahle parta z Vysočiny je hodně přející. Najde se aspoň jeden taktizující hráč? Co myslíte?

Sledujte dnešní Prostřeno! na Prima family už v 18 hodin.

Kdo je Zdeněk Karásek

Charakter: Pohodový, veselý, soutěživý, někdy je prý prý urážlivý.

Zájmy: Práce, internet, lidová muzika, folklór, posezení s přáteli u dobrého vína. Rodinné výlety do přírody.

Vztah k vaření: Vždy v kuchyni pomáhal babičce a mamince, má k vaření blízko už od dětství.

Chutě: Má rád maso a všechno dobré jídlo.

Nesnáší: Ryby. U stolu mu vadí kouření, nepořádek a hádky.

Motto: Život se má užívat naplno, jsme tu jen jednou!

Video se připravuje ...