Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Prostřeno! Nebezpečná zábava: Zkuste artikulovat se vzpříčeným párátkem v puse

8. května 2012 | 11:47

Životu nebezpečná zábava, zapomenutá obloha a zvěřinové menu. V úterý nás ve svém domě přivítá mladá maminka Petra (28), která by v případě vítězství dala polovinu výhry na opravu kostelíka. Má ale vůbec šanci? Nenechte si ujít další kulinární reality show Prostřeno! Tentokrát z Vysočiny.

Dnes vaří: mladá maminka Petra Tišlová (28)

Sýrový předkrm v podobě estetických kuliček udělá milá a usměvavá Petra. Ta se do soutěže o 40 000 korun přihlásila ze zvědavosti. Těší se, že díky Prostřeno! potká lidi, kteří vaří stejně rádi jako ona. Doufá, že ochutná nové a exotické chutě, ráda by se naučila další recepty. Kdyby vyhrála, polovinu částky by dala na opravu blízkého kostelíka.

Petra je na rodičovské s rok a půl starou Eliškou. Před tím pracovala jako technoložka výroby v oboru optika a optoelektronika. S manželem jsou přes tři roky. Bydlí ve velkém zrekonstruovaném domě ve Střížově.

V barevné kuchyni prostorného domu ve Střížově uvaří „drchlancovou“ polévku, což je rodinná variace na kapání jinak. Petra odvážně vsadí na zvěřinu, podává dančí medailonky s pórkovou omáčkou a mandlemi a dva druhy knedlíků. Narazí na někoho, kdo zvěřinu nejí? Pokud ano, dotyčný má smůlu, protože se nenasytí ani zeleninovou oblohou, na níž hostitelka zapomene.

Zábava je stejně vypečená jako moučník – zkuste artikulovat přes párátko v puse. Snad ho nikdo nespolkne. Jinak by nemohl ochutnat vláčný svatební německý koláč s tvarohem.

Kdo je Petra Tišlová

Charakter: Je společenská, spravedlivá, má ráda pořádek a kontrolu nad věcmi. Někdy je impulzivní.

Zájmy: Prioritní jsou pro ni dcera a rodina. Baví ji procházky do zoo a okolí, tanec, jídlo a vaření.

Vztah k vaření: Vaření ji baví dlouhodobě, a když je teď doma s dcerou, tak ještě víc. Ráda objevuje a zkouší nová jídla. Domácnost má společnou s rodiči a babičkou, která ji naučila spoustu receptů – rodinných pokladů.

Chutě: Až a výjimky si pochutná na každém dobrém jídle.

Nesnáší: Olivy a česnek, protože je jí po něm těžko od žaludku. U stolu jí vadí, když se nesejde celá rodina.

Motto: Užívat života ve zdraví a nemyslet jen na sebe.

Sledujte dnešní Prostřeno na Prima family už v 18 hodin.

Video se připravuje ...