Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Prostřeno! Zase ta Renáta. Nevyzrálá dívka sama neví, co vlastně nejí

7. června 2012 | 12:00

VIDEO: Vypadá to, že nejmladší účastnice Renátka sedmnáct let přežívá jen na kuřecím mase. Nic jiného totiž vlastně nejí. Ale přichází na to postupně během jednotlivých návštěv u soupeřek. Myslí si snad, že má s touhle taktikou šanci vyhrát?

Usměvavá a milá studentka Kristýna miluje Francii. I proto má její menu francouzský akcent. Jako hlavní chod připraví grilovaná kuřecí prsíčka s brambory a typickým francouzským ratatouille. Tradiční přílohou připravenou ze zeleniny.

U stále zhrzené Renátky ale narazí. Zeleniny se ani nedotkne a odmítá tak pokrm hodnotit. "Tobě nechutná ta zelenina?," zajímá sebevědomou Gábinu. "Já nejím vařenou zeleninu," dostává od nejmladší účastnice jasnou odpověď. V jednu chvíly to dokonce vypadá, že na ní opět přichází záchvat. Tentokrát zeleninový.

Ublížená Renátka má pak pro diváky své "logické" vysvětlení: "Ratatouille jsem neochutnala, protože já jak smaženou, vařenou nebo pečenou zeleninu nejím a nebudu proto pokrm hodnotit." V minulých dnech se však o tom tak nějak zapomněla zmínit. Stejně jako o tom, že jí žampiony zhoršují astma.

Zřejmě je tak mladá, že ani ona sama ještě vlastně pořádně neví, co jí a co ne. Ze své role sice sem tam vypadává a je z ní normální usměvavá holka, jinak by si ale vážně zasloužila Oscara. Její komediální talent je nesporný!

Přesvědčte se už dnes večer. Nezapomeňte si v 18 hodin pustit oblíbenou kulinární show Prostřeno! na Prima family! 

Video se připravuje ...
Renáta má k zelenině nepřekonatelný odpor • VIDEO: FTV Prima

Ve čtvrtek vaří: Kristýna Gonová (22)

Vaří dobře? Uvidíme! Inteligentní studentka francouzštiny z Ostravy-Poruby a hráčka pokeru se zatím moc neprojevovala. Přes své mládí se ale jeví jako zasvěcená a dobrá hostitelka.

Do pořadu se přihlásila sama ze zvědavosti. Těší se, že zažije hodně legrace a ochutná dobré jídlo. Kdyby vyhrála, jela by na dovolenou, protože ráda cestuje.

Soupeřky pozve do menšího bytu 2 + 1, kde žije s rodiči a starší sestrou. Má přítele, u kterého často pobývá. Baví ji jazyky, má spoustu zájmů. Francouzské menu si vybrala, jelikož má k Francii vztah a domnívá se, že tuto kuchyni dost lidí nezná.

Co asi řeknou soupeřky na její francouzské menu s italským nádechem? Bohužel k předkrmu z melounu a pršutu zapomene přinést domácí bagety, které jí daly pěkně zabrat. Těsto z domácí pekárny připomínalo spíš lepidlo.

Jak dopadne příprava odpalovaného těsta na italský dezert profitterol? Bude tak přeslazený, jak se soupeřky obávají? A jak se na ratatouille bude tvářit Marika, která lilky nesnáší od bulharské dovolené?

Jaká je Kristýna Gonová

Charakter: Je usměvavá, milá, ale i netrpělivá a tvrdohlavá.

Zájmy: Hraje poker, sportuje, jezdí na kole a plave.

Vztah k vaření: I když je mladá, je vaření její velké hobby. Nejvíce ji baví příprava zeleniny a salátů.

Chutě: Jí vše a nejraději ze všeho polévku „kefíračku“.

Nesnáší: Nevzpomíná si na nic, co by nejedla.

Motto: Práce počká…

Video se připravuje ...