Čtvrtek 3. října 2024
Svátek slaví Bohumil, zítra František
Oblačno, déšť 12°C

Wim Hof čelí obvinění z týrání ženy i dětí! Jeho metodu otužování si oblíbila řada českých celebrit

  • Wim Hof čelí obvinění z týrání ženy i dětí! Jeho metodu si oblíbila řada českých celebrit
    3. října 2024 | 05:01

    Nejznámější "ledový muž" a guru otužování, Wim Hof, byl svou bývalou partnerkou Caroline obviněn z domácího násilí a psychického týrání. Jeho dýchací a otužovací metoda je známá po celém světě a získala si mnoho fanoušků, včetně českých celebrit. 

  • Kde se vzala Wim Hofova metoda?

    V roce 1994 spáchala manželka Wim Hofa sebevraždu a ten najednou zůstal se čtyřmi dětmi sám. Ze vzniklé situace se dlouho nemohl vzpamatovat a hledal způsob, jak se z ní dostat. Propadl józe, studoval různé filozofické směry a zaměřil se také na otužování. Do zmrzlé vody se postupně začal ponořovat každý den a brzy zjistil, že mu ledová voda přináší něco, co se mu nepovedlo docílit meditací, cvičením ani četbou. Tím byl klid. Začal proto celý proces každý den opakovat a postupem času sestavil metodu, která dnes mění životy lidí po celém světě.

    VIDEO: Otužování - Jak začít? Vyzpovídali jsme profesionály!

    Video se připravuje ...
    Otužování - Jak začít? Vyzpovídali jsme profesionály! • VIDEO: Tereza Víchová, Simona Formánková

  • Násilnický pijan, který týrá rodinu

    Šok přišel v momentě, kdy jeho bývala partnerka Carolin ve zpovědi pro deník Volkskrant uvedla, že je Wim Hof násilník a že u nich doma pravidelně docházelo k ponižování, slovním i fyzickým útokům. Svědectví Caroline, ale také jejích dětí, tak vrhá stín na jednoho z nejobdivovanějších mužů, kterého lidé z celého světa považovalo za hrdinu. Dle slov Caroline s Wimovou popularitou rostla také jeho agrese. Popsala jej jako alkoholika, který ji urážel, nadával, hovořila o momentech, kdy ji Wim skoro uškrtil a údajně ji měl napadnout také v těhotenství. Násilnickým scénám měly přihlížet děti a jejich společný syn Noah prý dodnes trpí posttraumatickou stresovou poruchou.

  • Kde je pravda?

    Zatímco se internetem a sociálními sítěmi jako lavina šíří články pojednávající o Wimovi jako o násilnickém tyranovi, na Instagramu se jej zastala jeho dcera Isabelle. "Caroline, nevlastní matku, jsem zažila jako okouzlující ženu. Když jsem spolu bydleli, ukázala se její temná a manipulativní stránka. Snadno si omotá lidi okolo prstu. Náš otec je čistý člověk, ona toho zneužívala a psychicky zneužívala jeho. Několikrát řekla, že je bezcenný a zbytečný. Viděla jsem, jak jej to zasáhlo," uvedla. Z toho důvodu se Isabelle údajně po dvou měsících společného bydlení odstěhovala z domu. 

  • Které české celebrity propadly Wim Hof metodě?

    Kouzlu otužování propadla například kuchařka a influencerka Kamu, která absolvovala kurz pod vedením nizozemského guru Wim Hofa. Toho se na svém instagramovém profilu dokonce zastala. "Nikdy nezapomenu, jak si zachránil mě a mnoho dalších životů. Nevím, kde je pravda (nikdo z nás neví) a nebudu soudit tuto hroznou situaci. Prostě mám pocit, že bychom neměli věřit všemu, co říkají zprávy. Nebyli jsme u toho, když se to dělo. Tak prosím, ať rozhodne spravedlnost," uvedla. 

  • S Wim Hofem se setkala i Taťána Kuchařová

    V roce 2020 se kurzu pod vedením Wima Hofa zúčastnila také Taťána Kuchařová. Sama modelka po několika denním výcviku v polských horách otužování propadla a v několika rozhovorech uvedla, že pravidelné vystavování chladu ji pomáhá udržet se v kondici a posílit imunitu.

  • Otužování miluje i Jitka Čvančarová

    Na Wim Hof metodu nedá dopustit ani herečka Jitka Čvančarová, která s otužováním začala v roce 2021. Nedělal jí problém naložit se do kádě plné ledu a dokonce s Wimem Hofem vyšla nahá Sněžku. 

  • Otužování milují také modelky

    Kouzlu otužování propadly také české modelky. Jendou z nich je Denisa Dvořáková a do ledové vody se pravidelně ponořuje také Lucie Křížková. "Sprcha studenou vodou byla dříve za trest, teď je to můj denní rituál a už si to užívám, velmi mě to nabíjí," prozradila pro magazín Blesk zdraví. 

  • Hvězdy filmu se chladu nebojí

    Chladu se nebojí ani herec Jiří Langmajer, který vlezl rovnou do ledovcového jezera na Islandu. Koupel ve studené vodě miluje také herečka Nela Boudová, která se do otužování vrhla ze zvědavosti a kvůli posílení imunity, dnes je to pro ni velká radost. 

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.