Středa 11. září 2024
Svátek slaví Denisa, zítra Marie
Oblačno 19°C

Tohle jste o nich určitě nevěděli! Které celebrity mluví hned několika jazyky?

  • Tohle jste o nich určitě nevěděli! Které celebrity mluví hned několika jazyky?
    17. srpna 2024 | 05:20

    O tom, že disponují výrazným hereckým talentem není pochyb. Mnoho z nich se navíc může pochlubit výjimečnou inteligencí, diplomy z vysokých škol a znalostí hned několika světových jazyků. Od arabštiny, přes francouzštinu a španělštinu - tyto hvězdy dokazují, že jejich talent často sahá až za hranice umění. Které slavné osobnosti mluví plynule hned několika jazyky?

  • Natalie Portman (43)

    Autor: profimedia.cz

    Natalie Portman se narodila v Jeruzalémě a vyrůstala v bilingvním prostředí, kde se mluvilo anglicky a hebrejsky. Studovala také francouzštinu, němčinu, španělštinu a japonštinu. V posledních letech se navíc věnuje také arabštině. 

    VIDEO: Slavné celebrity a jejich lásky ze střední, které vydržely dodnes

    Video se připravuje ...
    Slavné celebrity a jejich lásky ze střední, které vydržely dodnes • VIDEO: Videohub

  • Viggo Mortensen (65)

    Autor: profimedia.cz

    Také herec, kterého proslavila role Aragorna z Pána prstenů, oplývá výraznými jazykovými dovednostmi. Jeho matka je Američanka a otec Dán, odmalička tedy mluvil dvěma jazyky. Se svou rodinou nějakou dobu žil v Argentině, kde se naučil španělsky a kromě toho umí mluvit také italsky a francouzsky.

  • Shakira (47)

    Autor: profimedia.cz

    Rodným jazykem kolumbijské zpěvačky je španělština. Kromě toho má Shakira libanonské kořeny z otcovy strany, a tak ovládá i základy arabštiny. Mluví samozřejmě také anglicky, ale i italsky, portugalsky a francouzsky.

  • Tom Hiddleston (43)

    Autor: profimedia.cz

    Toma Hiddlestona můžete znát především z marvelovek, kde ztvárňuje roli zlého bratra Thora, Lokiho. Je výborným hercem, ale také skvělým lingvistou. Mluví anglicky, a to v jakémkoliv přízvuku, španělsky a francouzsky a vyniká dokonce v řečtině. 

  • Christoph Waltz (67)

    Autor: profimedia.cz

    Také Christoph Waltz umí plynule hned několik jazyků. Narodil se ve Vídni, kde vyrůstal a studoval, jeho rodným jazykem je tedy němčina. Naučil se plynule anglicky. Studoval v Paříži, kde se naučil plynule francouzsky a ovládá také italštinu. Waltz často kombinuje své jazykové znalosti ve filmech, což přidává jeho postavám na autenticitě. 

  • Penélope Cruz (50)

    Autor: profimedia.cz

    Díky svému vzdělání a kariéře v mezinárodním filmovém průmyslu ovládá herečka hned čtyři světové jazyky. Jejím rodným jazykem je španělština, anglicky se naučila během herecké kariéry. Je známá pro svou lásku k Itálii a protože si zahrála v několika italských filmech, osvojila si i tento jazyk. Penélope se pyšní také základy francouzštiny.

     

     

Autor: Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.